Renfe prohibeix travessar les vies als usuaris amb mobilitat reduïda tot i que les estacions no estiguin adaptades

Els proposa que baixin a la següent parada per agafar un tren en sentit contrari i baixar a l’andana on hi ha la sortida


Des d'aquest mes de març, Renfe, en compliment de la normativa, prohibeix que els usuaris amb mobilitat reduïda o els que van amb cotxets infantils travessin les vies per canviar d'andana tot i que no estiguin adaptades. “Fins ara la llei deia que en estacions amb passos inferiors i superiors i una alta circulació de passatgers no es podien utilitzar els passos a nivell, ara, a més, diu que cal senyalitzar-los i tancar-los”, explica el portaveu de Renfe, Antonio Carmona.

Segons ha avançat RAC 1, l'alternativa que se'ls ofereix és que continuïn fins la propera estació adaptada per agafar un tren en sentit contrari i baixar a la seva per l'andana on hi ha la sortida. “Comporta més temps, però parlem de seguretat”, afegeix Carmona.

Segons Renfe, les estacions més afectades pel volum de passatgers són Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Mollet-Sant Fost, que no disposen d’ascensors. Així doncs, en compliment del Reial Decret 929/2020 del 27 d'octubre sobre seguretat operacional i interoperabilitat ferroviàries, l'ens ferroviari ha procedit al tancament de l’accés dels passos a nivell entre via existents a les tres estacions. Aquests passos seran d’ús exclusiu per l’activitat ferroviària o dels serveis d’emergència si fos necessari.

Això farà que, seguint les recomanacions de Renfe, una persona en cadira de rodes que vulgui anar de Sant Feliu de Llobregat a Molins de Rei, per exemple, haurà d’anar primer a Sant Joan Despí, agafar un altre tren fins a Martorell i un altre tren fins a Molins de Rei. En total, en comptes d'agafar un tren per fer una parada, n'haurà d'agafar tres i fer 9 parades. “És complicat però no hi ha cap més alternativa perquè estem parlant de seguretat”, assenyala Antonio Carmona.

Davant l’obligatorietat de l’aplicació d’aquesta normativa, Renfe reforçarà el personal d’informació i atenció al client en aquestes estacions per encaminar els viatgers que per problemes de mobilitat no puguin utilitzar el pas inferior entre andanes. A aquests clients se’ls indicarà a quina estació han de desplaçar-se per poder realitzar el seu viatge.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article