Salut posa en marxa una eina web per ajudar a decidir sobre l’anticoncepció

El nou portal incorpora informació sobre 24 mètodes


El Departament de Salut ha posat en marxa l'eina web 'Decisions Compartides en Anticoncepció', a través de la qual vol ajudar a decidir sobre l'anticoncepció. L'eina proporciona informació i permet identificar les preferències a l'hora de la tria d'un mètode o un altre.

Promou també que la presa de decisió en l'elecció del mètode sigui compartida entre el professional i la usuària. Ofereix informació general sobre l'anticoncepció i 24 mètodes, informació sobre cadascun d'aquestes mètodes i una graella d'opcions amb aspectes relacionats amb l'eficàcia, la protecció enfront infeccions de transmissió sexual, utilització i si conté hormones o no, entre d'altres. També incorpora testimonis de persones i una secció de preguntes freqüents.

La nova eina, que incorpora l'anterior de 'Decisions Compartides d'anticoncepció hormonal', ha estat elaborada per especialistes en salut sexual i reproductiva de la Universitat Rovira i Virgili i l'Hospital Joan XXIII i compta amb l'aportació dels resultats i conclusions d'un estudi qualitatiu per conèixer les opinions de la població sobre aquest tema.

El programa 'Decisions compartides' de Salut ha generat des del 2015 continguts informatius sobre el diagnòstic i tractament, així com eines per afavorir la presa compartida de decisions per afavorir la presa compartida de decisions sobre les diverses opcions terapèutiques per a determinades malalties. En total, hi ha nou eines de Decisions Compartides sobre l'atenció al final de la vida, l'esclerosi múltiple, el càncer de pròstata localitzat, la malaltia renal crònica avançada, la síndrome del canal carpià, la reconstrucció mamària, l'aneurisma d'aorta abdominal, l'artrosi de genoll i la diabetis mellitus tipus 2.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article