L’Arnau de Vilanova de Lleida estrena una consulta liderada per llevadores per donar atenció al pla de naixement

L’objectiu és oferir a la dona embarassada la possibilitat d’expressar els seus desitjos en l’atenció durant el part


El servei d'Obstetrícia de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha estrenat aquesta setmana una nova consulta perquè les dones que es troben en la fase final de l'embaràs puguin, voluntàriament, consensuar amb una llevadora de l'equip assistencial de la sala de parts el Pla de naixement del seu nadó, on s'expressen les preferències i expectatives pel que fa a l'atenció durant el procés del part.

El document es lliura a totes les embarassades a través de les llevadores de l'atenció primària en la visita de la setmana 25 d'embaràs perquè hi puguin reflexionar i omplir-lo a casa. L'objectiu de la nova consulta de l'Arnau és solucionar possibles dubtes i inquietuds de cara al part. L'Arnau de Vilanova atén una mitjana de 2.300 parts cada any.

El Pla de naixement implica que la gestació és considerada de risc baix o mitjà. Tot i així, també es podrà adaptar a les necessitats dels parts d'alt risc. Es tracta d'un document flexible, que s'intentarà respectar en la mesura del possible. No obstant, cal tenir en compte que qualsevol alteració de la normalitat o imprevist clínic pot fer que canviï la manera d'actuar que s'hi havia establert, sempre informant-ne prèviament la pacient.

El Pla de naixement inclou cinc grans apartats: atenció durant el part, puerperi immediat, alimentació del nounat, atenció i cures, i altres necessitats. Pel que fa a l'atenció durant el procés del part, l'embarassada pot especificar les preferències relacionades amb l'acompanyament, l'espai físic, el material de suport, el període de dilatació, el monitoratge, l'administració de fàrmacs, l'alleugeriment del dolor o les preferències en cas de cesària, entre altres.

Marta Simó, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia, i Anna Monsó, supervisora de parts, expliquen que, amb aquesta nova consulta, l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova fa un pas més per millorar l'atenció a les embarassades, fent-les partícips de la presa de decisions sobre el seu procés de part, tot seguint les directrius del Departament de Salut en aquest àmbit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article