Convocada la novena edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras 

Plataforma Educativa guardonarà amb 2.000 euros els projectes que potenciïn la innovació social del tercer sector 


Ja està oberta la convocatòria per participar en la 9a edició dels Premis d’Acció Social Maria Figueres i Mercè Bañeras, que organitza anualment Plataforma Educativa. Els guardons tenen per objectiu reconèixer la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Catalunya des de l’acció social, el no afany de lucre i la capacitat emprenedora. 

Els premis consten de tres categories: innovació social, emprenedoria social i corresponsabilitat ciutadana. Des de Plataforma Educativa recorden que la categoria d’innovació social està oberta a totes aquelles persones que han ideat una acció de desenvolupament social a través d’un canvi que sigui “original o nou” en la prestació d’un servei, o en la producció d’un bé que aconsegueixi millorar “una o més situacions de pobresa, marginalitat, discriminació, exclusió o risc social. Així mateix, des de l’entitat assenyalen que es valorarà que aquesta iniciativa sigui “replicable o reproduïble”.

En concret, apunten, aquesta categoria està dirigida, especialment, a guardonar aquells projectes que estan en procés de dur-se a terme, o bé aquells que tot just acaben d’arrencar i que, per això, “necessiten una ajuda per tirar endavant”. La proposta guanyadora rebrà un premi econòmic de 2.000 euros per ajudar-la a tirar  endavant o consolidar-la. 

Segons les bases dels premis, els projectes poden ser en català o castellà. Per presentar-ne les candidatures, s’ha d’omplir un formulari   al web dels premis i enviar el projecte a través del correu: [email protected] (en format pdf o word amb un pes màxim de 8Mb). El termini de presentació de les candidatures ja està obert i acaba el 6 d’abril a les 23.59h. Pel que fa al veredicte, es farà públic durant un acte en línia que se celebrarà el 23 d’abril. 

Des de Plataforma Educativa animen a presentar-se a moltes persones i projectes. “Serà un senyal inequívoc que la innovació social al tercer sector està més viva que mai, i que la societat cada vegada és més conscient de la importància d’engegar iniciatives que contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones”, argumenten.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article