Les treballadores de l’atenció domiciliària de Sant Feliu de Llobregat exigeixen aturar l’externalització

El sindicat SAD ha organitzat una manifestació aquest dissabte a la capital de Baix Llobregat per demanar unes condicions laborals dignes


Les treballadores de l’atenció domiciliària de Sant Feliu de Llobregat es manifesten per exigir, un cop més, aturar les externalitzacions del seus serveis. La convocatòria ha tingut lloc aquest dissabte a la capital del Baix Llobregat i ha estat convocada pel sindicat SAD de Cuidadores Municipals.

Les treballadores diuen prou, no només a l’externalització, si no a la degradació dels serveis municipals i de les seves condicions laborals. Al sindicat expliquen que la gestió indirecta dels serveis a empreses filials de l’empresari Florentino Perez i al Consorci de Salut Social de Catalunya. Entitats que, tal com asseguren les treballadores, “tampoc superen la deficient gestió de qualsevol empresa privada de serveis.

A més, les treballadores exigeixen posar fi a “la deixadesa i la manca d'interès” dels governs municipals per solucionar la falta les “pèssimes condicions laborals que impliquen, per exemple, la falta de materials, com són les EPIS, etc. l’impagament dels desplaçaments, l amanca de conciliació laboral, així com “l'enriquiment injust de les empreses adjudicatàries a costa de retallar els drets de les treballadores”.

En aquesta línia, el sindicat Sad assenyala que “guanyar licitacions en cures és la fita de les antigues constructores SCYR, OHL, Florentino Perez, i etc”. Per aquest motiu, els activistes reclamen que s’aturi l’especulació amb aquest tipus de serveis fonamentals i que dignifiquin les seves condicions laborals.

A la protesta s’hi han sumat altres plataformes com la Marea Blanca, Marea Pensionista i la PAH Sant Feliu de Llobregat.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article