El 22é premi Ferran Salsas i Roig premia un estudi sobre la hiperactivitat

Si han presentat un total de 18 treballs d'arreu de l'Estat

  • L'alcaldessa amb la guanyadora del premi
    L'alcaldessa amb la guanyadora del premi
  • Un moment de l'entrega dels premis
    Un moment de l'entrega dels premis

Rehabilitación cognitiva en el trastorno por déficit de atención con hiperactividad (TDAH)”, un treball elaborat per Aitana Bigorra, en col·laboració amb Maite Garolera, Silvia Guijarro i Amaia Hervás, de la Fundació Docència i Recerca Mútua Terrassa, ha estat el guanyador dels 10.000 € amb els que s’ha dotat la 22a Edició del Premi Ferran Salsas i Roig – Salut Mental i Comunitat que otorga la ciutat de Rubí.

El premi es va entregar ahir, divendres 11 de juny, per part de l'alcaldessa que va agrair l'esforç i el rigor de tots els treballs presentats. El consistori va refirmar la voluntat de treballar en l'àmbit de la salut mental, fet que la ciutadania ha expressat en el primer pla municipal de salut. Dels 18 treballs presentats, un era d'Urugay i tres de la resta de l'Estat Espanyol. 

Avançar en la prevenció

Segons el jurat, el projecte guanyador proposa una intervenció a través de la rehabilitació amb l’avaluació de l’eficàcia d’un “Programa d’Entrenament en la Memòria de Treball, adreçat a nens i nenes sobre la millora de símptomes clínics del TDAH, aprenentatges, qualitat de vida i funcions executives”. El jurat ha considerat que el TDAH és un problema de salut molt prevalent en els infants i adolescents i que cal seguir avançant en el tractament, sobretot, en la prevenció.

Presència dels treballs finalistes i guanyadors de l'edició anterior

L’altre treball, considerat finalista pel jurat d’aquesta edició, va ser “Actituds vers la violència, victimització en la infància i comportament antisocial: una aproximació amb estudiants universitaris”. La menció especial va ser pels treballs “Evaluación prospectiva de la eficacia de un programa de rehabilitación psicosocial integral”, “Prevalença, característiques clíniques i maneig del Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) en adults” i “Grau de distrés, somatitzacions i creences sobre salut i malaltia en pacients immigrants a les consultes d’atenció primària de Catalunya”.

Fins a 80 persones van assistir a l'entrega i van poder veure com també es presentava el treball guanyador de l'edició anterior, “Radio Nikosia: Salut Mental, Comunitat i Inclusió Social”. La presentació la van dur a terme Martín Correa-Urquiza, doctor en Antropologia de la Salut, i Dolors Odena Bertrán, presidenta de l’Associació Sociocultural Radio Nikosia. També es va dur a terme la conferència “Pla integral de salut mental” a càrrec d’Esther Rovira Campos, responsable del Pla integral de salut mental del Departament de Salut de la Generalitat, i es van presentat les bases de l’edició de l’any pròxim.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article