Suspès el desnonament amb data oberta d’una família amb fills menors d’edat al Poble-Sec

La propietat es compromet a aturar-lo fins el 30 d’abril, quan l’Ajuntament els oferirà un habitatge temporal


Suspès el desnonament amb data oberta de la Clàudia i els seus cinc fills i un net –quatre d'ells menors- del pis on viuen al Poble-Sec. La propietat de l'habitatge s'ha compromès a aturar el desallotjament fins el 30 d'abril després que l'Ajuntament de Barcelona s'hagi compromès a garantir la sortida de la família abans d'aquesta data.

L'Ajuntament els ajudarà a gestionar un expedient a la Mesa d'Emergències del Consorci de l'Habitatge –que té uns tres anys de llista d'espera-, i fins que no se'ls assigni l'habitatge, se'ls oferirà un allotjament temporal en una zona propera a on vivien fins ara.

El Sindicat del Barri del Poble-Sec han exigit que aquest habitatge de mitja durada sigui a prop de l'actual lloc de residència per assegurar que "no es trenquen els vincles comunitaris" que tenen amb el barri.

La Claudia viu amb els seus sis fills i un nét a un pis de menys de 50 m2 al carrer Radas de Barcelona, al Poble Sec. Segons explica, ella pagava puntualment el seu lloguer, fins que es va adonar que estava sent estafada i no ho pagava a la propietària de l’habitatge, sinó a una altra persona. La propietària va engegar el procediment perquè se la desnonés i no va acceptar que la Claudia li pagués el lloguer a ella ni li va voler oferir un lloguer social un cop començada la pandèmia.

El desnonament es va fixar pel mes de novembre, però el suport veïnal el va aconseguir aturar. Ara el desnonament està amb data oberta i es pot produir en qualsevol moment des d’aquest dilluns i durant els propers 15 dies.

La situació de la Clàudia

La Clàudia viu amb els seus sis fills i un nét a un pis de menys de 50 m2 al carrer Radas de Barcelona, al Poble Sec. Segons explica, ella pagava puntualment el seu lloguer, fins que es va adonar que estava sent estafada i no ho pagava a la propietària de l’habitatge, sinó a una altra persona. La propietària va engegar el procediment perquè se la desnonés i no va acceptar que la Claudia li pagués el lloguer a ella ni li va voler oferir un lloguer social un cop començada la pandèmia.

El desnonament es va fixar pel mes de novembre, però el suport veïnal el va aconseguir aturar. Des del 15 de març estava fixat un desnonament amb data oberta, que es podia produir qualsevol dia des del mateix 15 i fins als següents 15 dies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article