El Govern avaluarà la participació social a les presons per millorar la reinserció de les persones internes

La proposta se centra en una metodologia innovadora basada en la teoria del canvi


El Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència farà una proposta per avaluar el funcionament de les Taules de Participació Social (TPS) dels centres penitenciaris catalans. Al llarg del 2021 l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua) avaluarà les TPS conjuntament amb el Departament de Justícia.

Segons el Govern, s'utilitzarà una metodologia innovadora per fer l'avaluació, basada en la teoria del canvi. El Departament explica que es generarà un mapa conceptual dels aspectes clau de la intervenció i els efectes que es generen. Amb aquesta metodologia "científicament rigorosa", asseguren, es podrà identificar els indicadors, els agents clau involucrats i la informació per mesurar el canvi.

Segons l'executiu, l'objectiu és millorar el funcionament de les taules de participació social i l'assessorament de la Sub-Direcció General de Participació Ciutadana del Departament de Justícia. El Departament recorda que les TPS actuen com a òrgans consultius i de relació entre Justícia i les entitats col·laboradores i de voluntariat que treballen per a la reinserció dels interns.

El 2017 es va elaborar el Manual de dinamització de les TPS, un document per ajudar a consolidar-les com a espais de trobada i treball compartit entre el centre, les entitats socials i la resta d'agents que participen en la seva activitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article