Tarragona trasllada a l’Hostal Ram Room el servei d’atenció a les persones sense llar

Hi tindrà 20 llits que se sumaran als 10 de la Pensión Carmen


L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que reubicarà el servei d'atenció a les persones sense llar, que s'oferia fins ara al Recinte Firal, a l'Hostal Ram Room de la Rambla Nova. Fonts del consistori indiquen que hi ha hagut un descens del nombre d'usuaris i que això fa "més viable" el servei en aquest hostal.

L'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST) ha acordat amb l'equipament disposar de vint places en una mateixa planta de l'edifici. El servei el gestionarà la Fundació Bona Nit i a banda de la rebuda, l'atenció d'educadors contractats i l'allotjament nocturn també es proporcionarà esmorzar i sopar a través de la fundació Joventut i Vida.

La consellera de Ciutadania i presidenta de l'IMSST, Carla Aguilar-Cunill, ha subratllat la voluntat del consistori de "seguir atenent a les necessitats de les persones vulnerables, més enllà dels mesos de confinament total". També ha destacat "la seguretat dels usuaris i una major intimitat i més comoditat per les condicions que ofereix aquest nou equipament".

Les 20 noves places se sumen a l'oferiment de 10 llits més a la Pensión Carmen, acompanyat del mateix servei d'atenció i intendència. La mitjana d'ocupació actual, indica l'Ajuntament, és de 30 persones per nit, fet que queda cobert amb la nova proposta. A la xifra màxima d'ocupació, de 50 persones, només s'hi va arribar durant l'onada de fred de principis d'any, afirma la mateixa font.

Al novembre, quan es va engegar l'espai del Palau de Congressos, Aguilar-Cunill va explicar que des del consistori volien crear, a llarg termini, un centre de dia per a persones sense llar. Aquest nou recurs hauria de permetre el tractament de dependències, fer-hi atenció sociolaboral i tenir espais per a la higiene personal dels usuaris. A banda, l'Ajuntament apostava per habilitar un pis de transició per tal que persones sense sostre o en situació de vulnerabilitat "puguin tirar endavant amb una reinserció sociolaboral", segons explicava aleshores.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article