Manuel Delgado desmunta les polítiques urbanístiques

No creu en el concepte de l'espai públic


L'antropòleg Manuel Delgado es va mostrar crític amb les polítiques urbanístiques sobre l'espai públic en la conferència programada dins les activitats del "Girona Intercultural 2010" de la Fundació SER.GI que va tenir lloc el passat dijous 10 de juny. L'antropòleg afirma que el “discurs oficial vol representar en l'espai públic un marc igualitari i de convivència idíl·lic i aliè a les injustícies reals”, per això “es pretén esborrar totes les coses que fan lleig del carrer, incloses les persones no desitjables”

La conferència que duia per títol "L’espai públic, espai de tots?" va representar una disertació entorn la suposada qualitat que es vol donar als espais públics. Segons Delgado, el problema és que les persones que no compleixen els requisits de qualitat són apartades i perseguides. L'antropòleg es va mostrar crític amb les regulacions del vel islàmic, va afirmar que “en una societat fanàtica t'obliguen a posar-te el burca, i en una democràtica a treure-te'l”.

L'antropòleg va assegurar que l'única via és crear una alternativa política amb capacitat transformadora que eviti l'esponjament que s'ha realitzat a Barcelona i que sembla que es vol introduir a Salt. Segons Delgado, amb les polítiques actuals no es resolt la suposada problemàtica sinó que es dissol i s'escampa.

Arriba l’espectacle de carrer de Kamchàtka

El teatre de la companyia Kamchàtka irromprà a la rambla de la Llibertat de Girona el dissabte 12 a les dotze del migdia. A Kamchàtka hi ha vuit persones amb només una maleta i un record. Com acabades d’arribar d’algun país llunyà, la seva gran ingenuïtat i curiositat les condueix a l’exploració minuciosa del lloc. Tot és nou. Així, van destapant les seves emocions i creant una forta complicitat amb l’espectador que troba pel camí. Amb aquest espectacle de carrer, d’improvisació i d’interacció amb el públic, la companyia Kamchàtka ens proposa una reflexió sobre les nostres actituds vers l’altre, el diferent, l’estranger.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article