Entitats LGBTI critiquen una campanya “d’odi transfòbica” i exigeix al PSOE que “aixequi el veto” a la llei trans

El col·lectiu convoca mobilitzacions per reclamar l’aprovació immediata de la llei trans


Diverses organitzacions LGBTI han exigit al PSOE que "aixequi el veto" a la llei trans i ha denunciat la "campanya d'odi transfòbica" que ha patit el col·lectiu per part dels socialistes i altres partits.

Crida LGBTI, Colors de Ponent, H2O, Voliaina, Tornem-hi, SinVergüenza i Torredembarra LGBTI han convocat mobilitzacions per al proper dimecres, coincidint amb la Diada Internacional per a la Visibilitat Trans.

La portaveu de les entitats, Àuria Soriano, ha assegurat que durant els darrers mesos el col·lectiu trans "ha patit tota una campanya mediàtica i política d'assetjament, injúries i fal·làcies per part de diversos sectors polítics". Ha afegit que aquest comportament ha vingut tant de l'extrema dreta "com de suposades esquerres".

S’ha referit així als "posicionaments transfòbics" de la vicepresidenta del govern espanyol Carmen Calvo, la diputada del PSC Gemma Lienas, o la regidora a la Paeria de Lleida Cristina Moron.

El moviment ha convocat les mobilitzacions per reclamar l'aprovació immediata de la Llei trans estatal, el blindatge del dret a l'habitatge digne i assequible mitjançant la regulació del lloguer i l'ampliació del parc públic, l'articulació d'una renda bàsica universal, el desplegament del servei Trànsit a tot el territori català i dotar la llei contra l'LGBTIfòbia de recursos econòmics i d'un règim sancionador.

"Una llei que no ens faci esperar dos anys per tal d’acceptar-nos, que no ens faci declarar-nos malalts per tal d’accedir als nostres drets”, ha reclamat la portaveu. De la mateixa manera, ha insistit que l'augment d’agressions "requereix mesures contundents per acabar amb l’LGBTIfòbia".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article