La PAH titlla de “nova estafa a la ciutadania” la fusió de CaixaBank i Bankia

La plataforma demana paralitzar els desnonaments de les famílies vulnerables amb lloguers socials


La PAH titlla de “nova estafa a la ciutadania” la fusió de CaixaBank i Bankia, que va completar-se la setmana passada. En un comunicat, la PAH denuncia que tant des de l'Estat com ara amb les ajudes europees “s'està rescatant CaixaBank sense que es tradueixi en el rescat als ciutadans, que veuen denegades les peticions de moratòria hipotecària malgrat que els bancs segueixen traspassant deutes amb quantioses quitances a fons voltor”.

La plataforma exigeix tres mesures, que són paralitzar els desnonaments de les famílies vulnerables amb lloguers socials i ampliar-ne el fons a almenys 15.000 cases; renovar els lloguers socials d'habitatges d'execucions de Bankia i CaixaBank i aplicar i renovar el codi de bones pràctiques als hipotecats.

La PAH denuncia que en la fusió de CaixaBank i Bankia s'hagin perdut “quasi 27.000 milions del rescat bancari” i acusa la ministra d'Economia, Nadia Calviño, de “malbaratar l'oportunitat d'una banca pública per a la reconstrucció d'un parc social d'habitatge”.

En el comunicat enviat en les darreres hores, la plataforma anuncia que “redoblarà accions” per “obligar la banca a assumir responsabilitats com a culpables de la situació pèssima del dret a l'habitatge”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article