Un mural feminista reivindica la lluita i la diversitat de les dones als murs de l’antiga presó de La Model

Sis il·lustradores, entre elles Lola Vendetta o Amaia Arrazola, signen l’obra ‘Juntes, diverses i rebels’


Un grup de sis il·lustradores ha pintat un mural feminista a les parets de l'antiga presó de La Model. Es tracta d'una iniciativa que s'emmarca dins dels actes de la celebració del Dia Internacional de les Dones.

L’acció vol reivindicar, a través de les exploracions i propostes creatives de cadascuna de les artistes, la necessitat de seguir visualitzant la lluita de totes les dones de Barcelona i les polítiques amb perspectiva de gènere que s'apliquen a la ciutat. 

D'aquesta forma, amb el nom de ‘Juntes, diverses i rebels’, l’obra representa la diversitat de les dones i els diferents papers que tenen a la societat. Tot plegat a través de la creació de diversos personatges que tenen en comú la força i el valor de la lluita feminista.

L'acció s’ha realitzat aquest dilluns als murs dels carrers Provença i Entença, i hi han participat les il·lustradores Lola Vendetta, María Pichel, Amaia Arrazola, Vicky Cuello, Carolina Monterrubio i Marina Capdevilla. La intenció de l'obra és també convidar a reflexionar sobre la capacitat reivindicativa de l'art, concretament l'urbà, com a element catalitzador de processos socials, polítics i comunitaris.

El mural s'ha realitzat en col·laboració amb el diari il·lustrat ‘Femiñetas’, una publicació feminista produïda i editada a Barcelona des de l'any 2018 i que compta amb una tirada de 1.000 exemplars. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article