Educació defensa que la competència sobre la immersió lingüística és de la Generalitat

El Departament creu que els jutges van “molt més enllà” de les funcions legislatives en entrar en una qüestió pedagògica


El Departament d'Educació ha defensat que la competència sobre llengües i immersió lingüística a l'escola és de la Generalitat. Ho ha dit en referència a les dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliguen a modificar els projectes lingüístics de dos centres per incorporar-hi el castellà com a llengua vehicular en un 25%. 

Educació ha afirmat que la Llei d'Educació de Catalunya dona a la Generalitat la competència lingüística i que així “ho ratifica” la LOMLOE estatal. A més, veu “difícil d'entendre” que els jutges vagin “molt més enllà” de les funcions legislatives i entrin en un tema pedagògic. Ha afegit que el TSJC es basa en la sentencia de l'Estatut i en recursos de l'època del PP i la Llei Wert.

En aquest sentit, ha apunta que aquesta va ser la norma “més regressiva que s'ha fet mai a l'Estat en matèria educativa”. Educació ha defensat que el català “ha estat i seguirà sent una llengua d'oportunitats per a tota la ciutadania”. “Ningú mereix ser exclòs del seu correcte aprenentatge”, ha finalitzat.

Les sentències, que no són fermes i es poden recórrer davant del Tribunal Suprem, resolen els recursos dels demandants contra la resolució del conseller d'Ensenyament del 25 de juliol del 2018 que desestimava la sol·licitud de modificació del règim lingüístic del sistema educatiu públic català.

La sentència afecta una escola pública de Barcelona i una altra d'Abrera. El tribunal, d'acord amb la doctrina del Tribunal Suprem, estipula que s'ha d'impartir en aquesta llengua matèries no lingüístiques d'àrees troncals o anàlogues. En canvi, els magistrats tomben la pretensió dels demandants d'obligar els centres a rotular almenys en català i castellà els senyals dels col·legis. Segons la sentència, aquestes modificacions hauran de ser vigents mentre els fills dels demandants cursin estudis a les escoles en qüestió.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article