‘Rere la màscara’: cartells exposats a Barcelona homenatgen els sanitaris que han combatut la Covid-19

Els retrats dels professionals incorporen un codi QR que enllaça a una web amb el nom i testimoni darrere de la mascareta


Cartells amb els rostres de professionals sanitaris amb la mascareta comencen aquest dijous a cridar l'atenció dels vianants de Barcelona o dels viatgers de tren. Es tracta del projecte ‘Behind the mask’, que vol visibilitzar les històries dels sanitaris en la pandèmia de la Covid-19 i també ser un reconeixement col·lectiu a la societat des que va esclatar la crisi del coronavirus.

La iniciativa, promoguda per l'estudi Mandaruixa Design i Co·Laboratori, consisteix en cartells exposats als carrers de Barcelona i a les estacions de Renfe i que incorporen un codi QR. Aquest sistema enllaça a una plataforma on es mostren els rostres dels professionals sense la mascareta, el nom i un breu escrit amb el testimoni davant de l'emergència sanitària.

La dissenyadora Maya Rolando, de Mandaruixa Design, ha explicat en la presentació del projecte que la idea és fer un “homenatge” i “reconeixement” als sanitaris i “donar-los visibilitat”. “Darrere de cada mascareta hi ha una persona i volem que pugui expressar les seves experiències”, ha recalcat.

“És una fotografia, però és molt més”, ha afirmat Ana de Pablos, infermera de pediatria de Vall d'Hebron, que ha assegurat que la iniciativa ha agradat entre els companys. “Hi ha persones que ho han passat molt malament. Aquests projectes en què ens ensenyem i expliquem omplen”, ha explicat.

De moment s'han imprès un miler de cartells amb el rostre d'uns 40 professionals sanitaris. Després del tret de sortida, els impulsors esperen que el projecte es vagi ampliant. Una de les idees és que les fotografies s'exposin als hospitals i, de moment, Vall d'Hebron i el del Mar ja han confirmat que hi participaran.

També, la plataforma està oberta perquè més professionals sanitaris, així com de serveis essencials i persones afectades per la covid-19, tant pacients, familiars o colpides per les seves conseqüències socials, es puguin explicar. Els promotors del projecte destaquen que amb aquesta iniciativa Barcelona se suma a altres ciutats que han homenatjat i reconegut els professionals sanitaris amb intervencions artístiques als carrers.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article