Sanitat amplia als 69 anys la vacunació amb AstraZeneca mantenint la suspensió per als menors de 60

Es desconeix què passarà amb el col·lectiu de menors de 60 anys que ha rebut la primera dosi


La Comissió de Salut Pública ha acordat ampliar fins als 69 anys la vacunació amb AstraZeneca, tot mantenint la recomanació de no administrar-la als menors de 60 que es va pactar ahir al Consell Interterritorial de Salut.

D'aquesta manera, se seguirà administrant el vaccí anglès al grup de 60 a 65 anys i un cop s'acabi es passarà al pròxim grup, el 5C, que inclou les persones entre 66 i 69 anys, segons l'estratègia pública de vacunació acordada per l'executiu estatal i les Comunitats Autònomes. Es tracta, segons afirma el Ministeri de Sanitat, de completar “quan abans millor” la vacunació de la població més vulnerable. Queda pendent de solució, en canvi, el col·lectiu de menors de 60 anys que ha rebut la primera dosi d'AstraZeneca.

En concret, sobre aquest col·lectiu la Comissió de Salut Pública indica que comunicarà “pròximament” la decisió sobre la segona dosi “segons s'actualitzi i ampliï l'evidència científica, les avaluacions de l'Agència Europea del Medicament (EMA) i en comunicació amb altres països de la Unió Europea”.

Cal recordar que l'EMA concloïa ahir que les trombosis estranyes detectades en alguns vacunats poden ser “un efecte secundari infreqüent” del vaccí d'Oxford-AstraZeneca i les catalogarà com a tal a partir d'ara. L'EMA ha trobat un “possible vincle” entre un reduït nombre de casos de trombosis amb nivells baixos de plaquetes i el medicament britànic.

Tanmateix, el regulador de la Unió Europea continua aconsellant el seu ús perquè els “beneficis superen els riscos”. Això sí, l'EMA demana a metges i vacunats que siguin “conscients de la possibilitat que es produeixin” aquests casos molt rars durant les dues setmanes posteriors a la vacunació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article