Barcelona posa en marxa La Violeta, un nou equipament per acollir dones en situació de sensellarisme

El centre disposa de 26 places que s’aniran omplint les pròximes setmanes


Barcelona compta amb un nou equipament residencial per atendre i acompanyar les dones en situació de sensellarisme a la ciutat. El centre, que s’ha batejat com La Violeta, està ubicat al districte de Sarrià – Sant Gervasi i disposa d'un total de 26 places que s'aniran omplint les pròximes setmanes, segons ha avançat l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest és el segon equipament amb aquestes característiques que es posa en marxa a la ciutat durant l’últim any, coincidint amb l’esclat de la pandèmia de Covid-19, després de l’obertura l’octubre passat de La Llavor.

L'objectiu principal de l’equipament passa per donar atenció social i allotjament a dones que pateixen els efectes de l'exclusió residencial. A més, se'ls oferirà un acompanyament social i emocional des d'una perspectiva de gènere perquè puguin realitzar un procés de recuperació i autonomia personal. També, apunten des del consistori, es treballarà per promoure la seva inserció laboral i la recerca d’alternatives residencials estables quan sigui possible.

Impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, la gestió de l’espai anirà a càrrec d'ASSÍS Centre d'Acollida i compta amb el finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Segons apunta l’Ajuntament, la previsió és que el nou centre funcioni amb un pressupost d’uns 564.000 euros l’any, dels quals el 50% els sufragarà el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del l’ampliació del contracte programa de serveis socials amb els ens locals.

En total, la ciutat de Barcelona compta hores d’ara amb prop de 2.700 places per acollir persones sensellar, ja siguin de titularitat municipal o bé en col·laboració amb el conjunt d’entitats socials que integren la Xarxa d’Atenció per a Persones Sense Llar (XAPSLL), unes 500 més que abans de l’esclat de la pandèmia.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article