Més d’un 80% d’infermeres creu que no hi ha personal ni temps suficient per atendre bé els pacients

Segons SATSE, el 68% dels professionals assegura que té feina pendent quan finalitza la seva jornada


Un 86% de les infermeres de l'Estat asseguren que no tenen el temps suficients per prestar al pacient l'atenció i les cures adequades. A més, un 84% considera que no hi ha hagut personal suficient per prestar l'atenció requerida durant la pandèmia.

Aquests són dos dels resultats de l'enquesta feta per SATSE entre 11.645 infermeres i infermers de totes les comunitats durant el febrer. La percepció sobre la manca de personal era del 81% abans de la pandèmia. Pel que fa als que asseguraven no tenir temps suficients, representaven llavors el 82%. D'altra banda, el 68% assegura que en acabar la seva jornada els queda actuacions assistencials i de cures per fer. En un 59% dels casos, decideixen allargar el seu torn per acabar-les.

El sindicat ha criticat l'alta mobilitat del col·lectiu. En concret, un 47% assegura que amb freqüència han estat obligades a traslladar-se d'unes unitats a altres, quan abans de la pandèmia eren el 43%. Davant d'això, SATSE ha reclamat a les administracions que compleixin amb els compromisos adquirits en la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica i reforcin les plantilles en tots els serveis de salut.

El sindicat assegura que de les darreres dades del Servei Públic d'Ocupació Estatal es desprèn que “hi ha prop de 3.000 infermeres i infermers en atur que podrien incorporar-se als diferents serveis de salut per millorar l'atenció i cures” i reforçar també la campanya de vacunació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article