Els infants alletats per dones vacunades amb Pfizer podrien estar protegits contra la Covid-19

Una investigació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu conclou que la llet materna conté anticossos específics contra el SARS-CoV-2


Un estudi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha demostrat l'existència d'anticossos específics contra el SARS-CoV-2 (IgG) en llet i en sang de dones lactants que han estat vacunades amb Pfizer-BioNTech.

El treball va començar al febrer de la mà d'Erika Esteve, una professional del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i mare lactant d'un nadó que volia vacunar-se. En aquell moment va constatar el buit d'informació sobre la vacunació en aquest grup de població i és això el que va acabar impulsant la recerca.

En l'estudi han participat un total de 32 professionals de les que s'ha analitzat la llet materna en tres moments diferents del procés de vacunació a través dels quals s'ha confirmat l'increment dels anticossos.

Els resultats de l'estudi LacCOVID “encoratgen a totes les dones lactants que estiguin donant el pit a vacunar-se amb les vacunes basades en ARNm sense interrompre l'alletament”, apunten les coordinadores del treball, Erika Esteve i Vicens Díaz de Brito. De moment s'han publicat ja els resultats de 18 de les 32 participants a l'estudi, que continua ara fins a completar el seguiment de totes les participants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article