El Govern espanyol prorrogarà tres mesos més la suspensió dels desnonaments i les mesures dels lloguers

La PAH exigeix a Sánchez que s’aprovi urgentment la llei per a protegir el dret a l’habitatge, un acord del govern de coalició


El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres durant la seva compareixença al Congrés que un cop acabi l'estat d'alarma el pròxim 9 de maig el seu executiu prorrogarà tres mesos més totes les mesures dels darrers reials decrets en matèria de desnonaments i lloguer.

Sánchez ha assegurat que l'objectiu del seu govern és que “no es quedi ningú enrere” i ha defensat “una vida digna”. D'aquesta manera es prorrogarà tres mesos la possibilitat de demanar una moratòria o condonació parcial del lloguer quan el propietari sigui un gran tenidor o una entitat pública. També s'amplien tres mesos els contractes que es poden acollir a una pròrroga extraordinària de sis mesos del lloguer en els mateixos termes que el contracte que expiri.

A més, es prorroga la suspensió dels desnonaments i llançaments a arrendataris vulnerables sense alternativa habitacional, incloses les llars afectades per processos de desnonaments que no derivin de contractes de lloguer, sempre i quant hi hagin dependents, víctimes de la violència masclista o menors d'edat a càrrec.

Totes aquestes mesures tenien vigència fins a la finalització de l'estat d'alarma, el 9 de maig, i es prorrogaran fins el 9 d'agost. Segons Sánchez es complementen amb altres mesures que ja estan en marxa sobre habitatge, entre les que pretén sumar en breu la Llei d'Habitatge.

La PAH exigeix l’aprovació d’una llei d’accés a l’habitatge 

Aquest mateix dimecres, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha celebrat la moratòria, però ha exigit al Govern de Pedro Sánchez que aprovi la llei que garanteixi el dret a un habitatge digne, un dels acords del govern de coalició que encara no ha estat materialitzat. “La situació que es viu a l’Estat espanyol és més alarmant que mai”, han denunciat en un comunicat. “Els grans propietaris han anunciat fins a 40.000 desnonaments per impagament del lloguer quan finalitzi l’estat d’alarma”, manifesten. 

La PAH ha recordat que el passat 26 de març més de 100 organitzacions de tot l’Estat van enviar una carta al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i a la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, per exigir “total transparència” en tot el relatiu a la proposta de la llei d’habitatge. 

La plataforma, però, carrega contra Ábalos, i punta que “novament” el ministre “no escolta les peticions del moviment d’habitatge”, negant-se a fer públic en què consistirà la llei. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article