Els universitaris ocupen la UB per reclamar al rector que signi el ‘Compromís contra la Crisi Educativa’

El SEPC alerta que la universitat es troba en una situació “límit” 


Estudiants universitaris han ocupat a primera hora d’aquest dimarts el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB). El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i altres moviments estudiantils han reivindicat l'acció. Els universitaris han situat contenidors a les portes de l'edifici.

L'ocupació es fa en el marc de la campanya pel Compromís contra la Crisi Educativa, a través de la qual reclamen als rectors impulsar els canvis necessaris cap a un model públic i equitatiu. El SEPC ha afirmat que la universitat pública està "en una situació límit" i han assegurat que no marxaran de la UB fins que rebin una resposta per part del rector.

El compromís consta de cinc punts i el primer d'aquests és l'equiparació dels preus de màsters i graus i de graus entre sí. En segon lloc, demanen que la remuneració de les pràctiques sigui obligatòria i en tercer que es doni suport a l'absolució de tots els encausats per defensar la universitat pública. En quart lloc, els universitaris volen un pla de xoc contra l'"emergència lingüística" i en cinquè protocols feministes efectius i revisió dels plans docents.

Acord per congelar els preus de les taxes

La protesta coincideix amb el fet que aquest dilluns el Ministeri d’Universitats i les autonomies han acordat congelar els preus màxims de les taxes públiques de segona, tercera i quarta matrícula de graus i també dels màsters no habilitants de cara al curs vinent. Per tant, es prorroguen les condicions d'aquest curs (2020-2021) per al curs 2021-2022.

El Ministeri d'Universitats explica en un comunicat que la Conferència general de política universitària ha aprovat la proposta del govern espanyol de mantenir les condicions que es van aprovar en la reunió del 27 de maig de 2020 i remarca que continuen amb la mateixa línia de treball per la situació econòmica i social provocada per la Covid-19.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article