Unes 50 persones protesten per la sentència del TSJC que anul·la la multa a Gas Natural pel cas de l’àvia morta a Reus

Els manifestants denuncien la “impunitat” de la companyia i hi enganxen pancartes a la seu


Unes 50 persones s'han concentrat aquest dimecres a Reus per protestar per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la multa de 500.000 euros que la Generalitat va imposar a Gas Natural pel cas de l'àvia que va morir en l'incendi de casa seva el 14 de novembre de 2016. La dona s'il·luminava amb espelmes després que la companyia li hagués tallat la llum per un deute d'uns 250 euros.

Els manifestants, convocats pel Sindicat d'Habitatge de Reus, han denunciat la "impunitat" amb la qual actua la companyia perquè consideren que es va saltar la Llei de Pobresa Energètica, ja que la víctima era usuària de Serveis Socials. Els concentrats s'han dirigit a la seu de l'empresa i hi han enganxat dues pancartes.

La protesta ha començat davant l'Ajuntament de Reus, on membres del Sindicat d'Habitatge de Reus han criticat la sentència del TSJC. Acompanyats de dues pancartes on s'hi podia llegir 'Gas Natural culpables', i 'la pobresa energètica mata', han recordat que el deute de Rosa Pitarch, de 81 anys, era de 246,59 euros per no haver pagat tres rebuts de la llum. Issam Oudriss, membre del col·lectiu, ha afirmat que "els màxims responsables de la mort són ells", en referència a l'energètica. Alhora ha criticat el Govern per la sanció imposada: "No trobem suficient que a una empresa multimilionària se li posi una multa de 500.000 euros. La Generalitat posa preu a la mort d'una persona, i això ho trobem indignant", ha etzibat.

Oudriss també ha qüestionat la sentència del TSJC: "hi ha un conflicte directe entre nosaltres i les grans subministradores i el poder judicial d'aquest Estat, que s'ha posicionat rotundament". Per la seva banda, Edgar Fernández, també membre del Sindicat d'Habitatge de Reus, ha lamentat que "els beneficis d'uns quants superen les necessitats de la majoria". A més, ha recordat que "darrere les xifres hi ha noms i cognoms" i que aquests "han d'anar per davant dels beneficis de les grans empreses". Per Oudriss, la solució és "la regulació directa d'un dret bàsic com és el subministrament energètic".

Posteriorment la marxa ha recorregut alguns dels carrers principals del centre de Reus fins a una oficina de Gas Natural –actualment Naturgy-. Durant el trajecte han cridat consignes com "no és una mort, és un assassinat" i contra l'empresa. Un cop han arribat a la seu, a la porta hi han enganxat les pancartes que duien.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article