En Bici Sense Edat, Valentes i Acompanyades, i James Rhodes guanyen els Premis Maria Figueres i Mercè Bañeras

Plataforma Educativa entrega aquests guardons amb l’objectiu de reconèixer iniciatives d’innovació, emprenedoria social i corresponsabilitat ciutadana


Plataforma Educativa ha celebrat aquest divendres 23 d’abril l’entrega dels IX Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras que organitza anualment. Enguany els premis han reconegut iniciatives i projectes a través de tres categories: Innovació Social, Emprenedoria Social i Corresponsabilitat Ciutadana.

El projecte guardonat a la categoria d’Innovació Social és En Bici Sense Edat, una iniciativa que treballa per millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de la gent gran i de les persones amb mobilitat reduïda. En aquesta categoria han participat totes aquelles persones que han ideat una acció de desenvolupament social a través d’un canvi que sigui “original o nou” en prestació d’un servei, o en la producció d’un bé que aconsegueixi millorar una o més situacions de pobresa, marginalitat, discriminació, exclusió o risc social.

L’associació Valentes i Acompanyades s’ha emportat el premi de la categoria Emprenedoria Social, que ha estat elegit per un procés participatiu. Es tracta d’una associació que treballa per aturar els matrimonis forçats, per la greu manifestació de violència contra la dona, contra la seva autonomia, integritat física i emocional i, en conseqüència, contra el seu projecte de vida com a ésser lliure. “En aquests quasi set anys hem atès més de 140 persones a Catalunya. Sabem que n’hi ha moltes més que es troben en aquesta situació i és important que com a societat prenguem consciència”, han expressat des de l’associació durant l’entrega de premis, que s’han realitzat en línia per les mesures de la Covid-19, tot donant les gràcies per aquest premi.   

El premiat d’enguany a la categoria de Corresponsabilitat Ciutadana és el pianista londinenc James Rhodes. A través dels seus llibres Instrumental i Fugas explica els abusos infantils que va patir i el poder sanador que la música ha tingut en ell. Rhodes ha dirigit la seva fama a visibilitzar i fomentar el debat al voltant de les violacions a infants, el suïcidi i les malalties mentals, oferint xerrades i conferències arreu del món. “Rebre aquest reconeixement és un gran honor pel qual estic molt commogut i agraït”, ha expressat Rhodes. “La humanitat de qualsevol societat pot i ha de ser jutjada per com tracta als seus nens i nenes. I aquesta nova llei de protecció infantil és un gran pas endavant”, ha argumentat el músic amb motiu de l’entrega del guardó. 

L’entrega d’aquests guardons, que tenen la voluntat de reconèixer la tasca de persones, entitats, serveis i projectes que des de l’acció social, el no afany de lucre i la capacitat emprenedora contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Catalunya, ha finalitzat amb una actuació musical de World on a String. També ha estat present en l’acte virtual el expresident Quim Torra qui ha manifestat “el reconeixement i profund agraïment per la tasca que van fer totes les persones essencials d’aquest país en un moment tan complicat. Persones que van donar-ho tot en un moment crític i van ser capaços de donar-li sentit al sector social i tercer sector”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article