La població té una imatge sobredimensionada del nombre de persones migrades que resideixen a Catalunya

Els catalans no perceben la immigració com una problemàtica a resoldre, segons una enquesta


La població catalana té una imatge sobredimensionada del nombre d'immigrants que resideixen a Catalunya. Segons una enquesta de la Fundació ACSAR, la percepció és que hi ha un 29,3% d'immigrants, quan la dada real és el 16,2%.

Tot i això, només el 12% dels enquestats creu que la immigració és un problema a resoldre. Les principals problemàtiques són la pandèmia (50,8%), les relacions entre Catalunya i l'Estat (46,5%) i l'atur i la precarietat laboral (45,9%). A més, la meitat de la població considera acceptable el nombre d'estrangers residents a Catalunya.

De l'enquesta s'extreu també que la població catalana valora positivament l'impacte cultural i econòmic de les persones immigrants, considera que no frenaran el desenvolupament de la llengua catalana i està a favor de la regularització de la població migrant que porta anys vivint a Catalunya, entre d'altres.

Aquests són alguns dels resultats del Baròmetre d'opinió sobre percepcions i actituds en relació a la població d'origen estranger a Catalunya. L'enquesta es va fer entre l'1 i el 10 de març entre població a partir de 18 anys amb un mínim de cinc anys residint a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article