El SEPC habilita una bústia per denunciar les agressions masclistes i LGBT-fòbiques als centres educatius

Aquesta bústia pretén oferir un espai d’anonimat per tal de poder visibilitzar aquests atacs viscuts en l’àmbit escolar


Al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) habiliten una bústia per tal de recollir i denunciar de manera conjunta les agressions masclistes i LGBT-fòbiques que les estudiants pateixen als centres educatius.

“La violència masclista i LGBT-fòbica a les aules no és una realitat aïllada, sinó que és fruit d’un desinterès que prioritza la productivitat dels centres educatius i la promoció d’una falsa imatge d’inclusió, enlloc de garantir els drets i llibertats de les persones LGBT en l’àmbit escolar”, explica el sindicat en un comunicat.

A més, els estudiants alerten de la manca de formació i de recursos als centres educatius. “La passivitat del professorat, de la mà de l’existència de protocols contra agressions inefectius o directament inexistents, dificulten l’abordatge de  les discriminacions per raó de gènere o orientació sexual. Els centres educatius han de ser promotors de la igualtat d’oportunitats de les estudiants i de la lluita contra el masclisme i la LGBT-fòbia”, assenyalen.

Per aquest motiu, han impulsat aquest servei a través de la bústia, que pretén oferir un espai d’anonimat per tal de poder denunciar i visibilitzar agressions viscudes i observades en l’àmbit escolar, i activar el suport mutu i oferir eines sindicals i d’acompanyament encaminades a erradicar el masclisme i la violència LGBT-fòbica a les aules. A més, el sindicat ha habilitat el correu [email protected].

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article