Barcelona posa en marxa una nova convocatòria del Fons d’Infància 0-16, un ajut mensual que beneficiarà 17.000 famílies

El consistori destina 13,5 milions d’euros al programa per pal·liar els efectes de la pobresa extrema


L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa aquest dimecres una nova convocatòria del Fons d'Infància 0-16, un ajut de caràcter mensual destinat a les famílies barcelonines amb infants a càrrec en situació de pobresa extrema. Enguany, el pressupost s'enfila fins als 13,5 milions d'euros, que beneficiarà 17.000 famílies de la ciutat. Entre aquestes, el consistori estima que unes 1.200 són monoparentals.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha subratllat que es tracta d'una de les "prioritats" de la institució, assenyalant que "la crisi actual" – agreujada per la pandèmia de la Covid-19 - té un impacte "negatiu" sobre la infància.

Les quantitats de les ajudes aniran dels 100 als 475 euros, amb 100 euros addicionals per aquelles famílies monoparentals. Una adjudicació que anirà en funció de la quantitat de menors que tingui cada família, així com el nivell de la renda. Amb això, el consistori calcula que es podrà ajudar uns 25.000 nens i nenes de Barcelona.

Pérez ha destacat que l'edició d'enguany no només compta amb més pressupost, sinó també amb una reducció de la burocràcia, facilitant la tramitació del fons. "L'administració ha fet un esforç inèdit per la crisi social generada per la pandèmia, les famílies han de poder cobrir les necessitats més bàsiques", ha subratllat.

De fet, la comissionada d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes, ha detallat que l'acceptació de l'ajut es farà via mòbil. Així, les famílies que el consistori té identificades rebran un missatge de text que els permetrà acceptar la tramitació, sempre i quan compleixin amb els requisits. "És un sistema àgil i operatiu que ens obre la possibilitat de generar una nova relació amb la ciutadania", ha explicat Fuertes.

Una altra de les particularitats del fons presentat és que s'utilitzarà una moneda digital per a afavorir el vincle amb el "comerç local" i la generació de "comunitat". Enguany les famílies podran triar si fer-la servir o no, però aquelles que ho facin – un màxim de 400 – rebran un 25% de l'ajut en moneda digital i una bonificació de 200 euros. "Aquesta moneda revertirà als comerços d'una desena de barris", ha insistit.

Finalment, la regidora del grup municipal d'ERC, Montse Benedí, ha remarcat la importància d'enfocament que s'ha dut a terme envers les famílies monoparentals. "Sabem perfectament que les dones patim amb més rotunditat la pobresa", ha recordat, "hem de combatre la seva feminització". Benedí ha subratllat que en el moment actual cal estar "al costat de les persones" per ajudar la ciutadania en un context de crisi social i emocional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article