El 30% de les famílies becades per la Fundació Pere Tarrés no havia demanat mai ajudes

L’entitat avisa en un nou informe que el 76% de les llars beneficiades es troba sota el llindar de la pobresa


Les conseqüències de la crisi social derivada de la Covid-19 estan afectant cada vegada a un major nombre de famílies. La Fundació Pere Tarrés ho torna a demostrar amb xifres a l’informe ‘Les condicions de vida de les famílies beneficiàries de les beques d’activitats d’estiu’. Segons aquest estudi, el 30% de les famílies becades per l’entitat assegura que és la primera vegada que demana ajudes a causa d’una situació de vulnerabilitat sense precedents a les seves vides.

A més, la fundació detalla que el 76% de les famílies sol·licitants de beca es troba sota el llindar de la pobresa. Alhora, el 62% té, almenys, un dels seus membres sense feina, i el 38% dues o més persones a l’atur. Aquesta situació crítica s’ha vist agreujada per la crisi sanitària, alerten a l’entitat, que assegura que el 33% de les famílies consultades ha perdut la feina a conseqüència de la pandèmia i el 42% no està rebent cap ajut social. 

Segons les dades presentades a l’informe, la tendència per aquest any és que la crisi encara s’agreugi més. “La previsió és que augmentin les necessitats econòmiques. Hi haurà més pobres i gairebé pobres, que seran els nous perfils de la pobresa”, explica Rosalina Alcalde, doctora en Sociologia i cap de metodologia i estudis de la Fundació Pere Tarrés. 

L’entitat també mostra a l’estudi que les famílies sol·licitants de beques viuen en llars precàries. Un 47% té dificultats per pagar les despeses de l’habitatge, que viu majoritàriament en règim de lloguer. També es destaca que el 10% de les famílies viu en habitatges ocupats i l’11% en habitatges de lloguer social. La situació és encara més complicada per al 10% de les famílies que viuen en sotsarrendament d’habitació. 

El lleure, un espai reparador

Amb les dades a la mà, la Fundació Pere Tarrés considera que “el lleure és més necessari que mai”, sobretot per a aquells infants en risc de vulnerabilitat. En aquest context, l’entitat llança la seva campanya ‘Cap infant sense colònies’, amb l’objectiu de garantir l’accés al lleure d’infants en situació de vulnerabilitat. Després d’un any difícil, a l’entitat consideren que el lleure es pot convertir en un “espai reparador”.

“Aquesta és una campanya molt esperada. El lleure està donant resposta a una necessitat sobrevinguda especial i més singular que mai perquè els infants no han pogut gaudir amb plenitud de les activitats de lleure”, exposa Albert Riu, coordinador de la campanya. A més, la Fundació Pere Tarrés s’ha proposat incrementar fins als 5.000 els infants becats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article