L'Estat deu 200 milions d'euros a Catalunya per la Llei de la Dependència

Capevila denuncia l'incompliment reiterat del govern central


Carme Capdevila, consellera d'Acció Social i Ciutadania, ha denunciat que l'Estat Espanyol incompleix la llei de la Dependència pel que fa al pagament dels serveis que se'n deriven. Segons la llei, un cop s'ha produït el copagament de l'usuari, l'Estat i la Generalitat han de cobrir a parts iguals els costos sobrants de la prestació. D'aquesta manera, si es seguis la Llei, la proporció hauria de ser del 50% per cada administració Capdevila assegura que per cada 2,25 euros que aporta Catalunya, l'Estat només n'aporta 1.

Des de l'aplicació de la Llei de Dependència a Catalunya l'any 2007, els costos han estat prop dels 1.000 milions d'euros. D'aquests costos, l'Estat només ha pagat la xifra de 308 milions i la Generalitat la resta. D'aquesta manera, no es compleix els mandats de la llei i la Generalitat ha de fer un sobreesforç per a poder seguir amb el desplegament d'aquesta llei.

Capdevila ha assegurat que pot empitjorar la situació amb el nou nivell de dependència moderada que començarà a ser vàlid a partir del 2011.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article