El Govern apunta que no hi haurà toc de queda a partir del 9 de maig si les dades continuen com ara

Meritxell Budó diu que “en principi” el Govern demà aprovarà un marc normatiu per si fos necessari

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha apuntat que a partir del 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, no serà necessari mantenir el toc de queda nocturn si les dades epidemiològiques continuen com fins ara. En una entrevista a Ràdio 4 i la 2, Budó ha assenyalat que sembla que les dades estan estabilitzades amb una tendència a la baixa.

De totes maneres, la portaveu ha assegurat que el Consell Executiu de demà dimarts aprovarà “en principi” un marc normatiu per poder aplicar un toc de queda o confinaments perimetrals més enllà del 9 de maig. “Ens preparem per poder-ho fer”, ha afegit. També ha recordat que totes les mesures addicionals d'aquest tipus hauran d'estar avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Es tracta de poder aplicar, si cal, mesures com restriccions de mobilitat o el toc de queda.

En aquest sentit, Budó ha recordat que al juliol passat l'executiu ja va aprovar un decret llei que modificava la llei de salut pública de Catalunya per permetre confinar territorialment la comarca del Segrià.

“Sembla que les dades estan estabilitzades i, per tant, si tot continua igual no fa pensar que fos necessari decretar mesures d'aquest tipus però ens hem de preparar per poder-ho fer”, ha afegit Budó. La consellera no ha volgut avançar si també s'aixecaria el confinament perimetral de Catalunya i ha dit que s'ha d'acabar de valorar.

Tenint en compte que a partir que decaigui l'estat d'alarma totes les mesures excepcionals que decreti el Govern hauran de tenir l'aval dels tribunals, Budó ha confirmat que els serveis jurídics de la Generalitat que treballen en el decret estan en contacte amb el TSJC per tal que en el futur no hi hagi desacords en la manera de resoldre sobre les mesures de restricció per la Covid-19.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article