Els museus de Barcelona s’apropen a la gent gran per millorar la seva salut emocional

Programen visites guiades virtuals i activitats per pal·liar la soledat no volguda dels usuaris del servei Vincles BCN i dels Casals de Gent Gran


Apropar-se als veïns més grans i millorar la seva salut emocional. Aquest és l’objectiu del cicle ‘Els museus et visiten’, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que vol aproximar els museus de la ciutat amb els veïns i veïnes més grans i que pateixen soledat no volguda, i que són usuàries del servei Vincles BCN o dels Casals de Gent Gran de la ciutat.

L’acció, que s’ha posat en marxa a través del Departament de Promoció de les Persones Grans i de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat junt amb la Taula de Museus i Accessibilitat, vol pal·liar els efectes psicosocials que ha deixat el confinament i les mesures de distanciament social entre un dels col·lectius més afectats per la pandèmia.

Així, aquest cicle d’activitats permet que els museus entrin a les cases de les persones grans que hi viuen soles i són usuàries del servei VinclesBCN o dels Casals de Gent Gran de la ciutat, amb una proposta diversa d’activitats que inclouen visites virtuals a museus, converses al voltant d’imatges fotogràfiques, objectes i obres que formen part de les col·leccions, o viatges als records de les persones grans.

Les sessions a través del servei VinclesBCN es realitzen tots els dimecres a les 11 hores fins al proper 9 de juny. Un passeig per la història del recinte modernista de Sant Pau, compartir els records i emocions que provoquen les fotografies de Joaquim Gomis exposades a la Fundació Miró, debatre sobre els elements naturals i quotidians que conformen la col·lecció del Museu de Ciències Naturals de Barcelona o visitar els espais secrets del Monestir de Pedralbes són algunes de les properes propostes de la iniciativa.

Pel que fa a les sessions destinades a les persones usuàries dels Casals de Gent Gran, el projecte s’ha iniciat coma oferta d’activitat telemàtica als equipaments del districte de Gràcia, amb la previsió d’estendre’l a més districtes de la ciutat. Les sessions es realitzen tot els dijous als matins fins al proper 10 de juny i l’únic requisit per participar es tenir un dispositiu electrònic i connexió a Internet a casa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article