Gairebé 83.000 alumnes faran les proves d’avaluació de 6è de primària a partir d’aquest dimarts

Els correctors comptaran amb l’ajuda d’una plataforma digital per agilitzar el procés

Un total de 82.943 alumnes faran entre dimarts i dijous les proves d'avaluació de 6è de primària. Aquestes proves avaluen les competències i coneixements bàsics que ha d'haver adquirit l'alumnat al final de l'educació primària.

Les proves avaluen la competències comunicativa lingüística en llengua catalana, castellana i estrangera —i aranès a l'Aran—, competència matemàtica i de l'àrea de coneixement del medi natural. Per primera vegada, els correctors tindran una plataforma digital per agilitzar el procés. En l'edició anterior es va aplicar aquesta metodologia en la correcció de preguntes tancades però ara es farà també en les de preguntes obertes i redacció.

L'avaluació de sisè té caràcter diagnòstic i no marca la superació o no de l'etapa. El resultat no té efecte ni en l'avaluació final, ni en la decisió de passar a l'ESO. Les avaluacions comencen aquest dimarts amb les proves de competències en llengua castellana i matemàtiques, dimecres s'avaluaran la llengua catalana i l'estrangera (anglès i/o francès); i el dijous es farà la prova de coneixement del medi natural i si s'escau, d'aranès.

En les proves de competència en llengua catalana, llengua castellana i aranès, s'avalua la comprensió oral, la lectora i l'expressió escrita. Pel que fa a la llengua estrangera, s'avaluen la comprensió lectora i la comprensió oral, en concret els processos d'obtenció d'informació i d'interpretació. En l'expressió escrita es mesura la competència discursiva i la correcció lingüística.

Pel que fa a la prova de competència matemàtica, es mesura la capacitat de comprendre, utilitzar i relacionar nombres; produir i interpretar diferents tipus d'informació matemàtica i aplicar coneixements sobre aspectes quantitatius i espacials de la realitat, entre d'altres.

Quant a la prova sobre medi natural, s'avalua l'explicació de fenomens naturals i aplicacions tecnològiques, el reconeixement dels aspectes principals de la investigació científica i la interpretació d'informació científica i tecnològica proporcionada en forma de dades i proves. L’alumnat que s'examinarà prové de 2.268 centres educatius catalans, ja siguin públics, concertats o privats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article