Catalunya acull 43 joves migrants sols provinents de les Illes Canàries

El sistema de protecció atén 5.565 infants i adolescents sols, dels quals un 73% es troben en recursos residencials

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) ha acollit al sistema català de protecció a la infància i adolescència, 3 noies i 40 nois migrats no acompanyats que van arribar a les Illes Canàries.

Aquest va ser un compromís que va agafar el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal de contribuir en la resposta a "l'emergència migratòria" d'aquesta zona i garantir els drets de les persones migrades, especialment dels adolescents sense referents familiars al país.

El sistema de protecció a la infància acull més de 5.500 joves i adolescents sols. D'aquesta xifra, un 73% - tot i ser majors d'edat - continuen atesos en recursos residencials amb pròrrogues assistencials.

La distribució de les 40 places es farà per tot el territori. El Departament va presentar aquest oferiment després d'estudiar l'estat dels centres del sistema de protecció i valorar de quins recursos disposa per assegurar una bona acollida i inclusió dels joves.

Així mateix, continua instant l'estat espanyol a obrir "vies legals i segures" per a les persones refugiades i immigrades entre Àfrica i Europa a partir de fer efectius els compromisos de reassentament per a persones refugiades. Per a fer-les efectives, Catalunya s'ofereix "una vegada més" a col·laborar en la seva implementació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article