El Govern confirma que el toc de queda i el confinament perimetral decauen el 9 de maig

La Generalitat s’esperarà per crear més instruments jurídics per aplicar noves mesures que ara no troba urgents


El toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya decauran finalment aquest diumenge, 9 de maig. Així ho han confirmat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en una roda de premsa conjunta a Palau aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu.

El Govern sí que mantindrà la limitació de sis persones a les trobades. Per poder aplicar aquesta mesura ja diumenge, portarà la proposta entre demà i demà passat al TSJC per rebre'n l'aval.

De moment, l'executiu en funcions s'esperarà per crear més instruments jurídics per aplicar noves mesures, que ara no troba urgents, via decret llei o les “fórmules” necessàries per “no crear confusió”, segons ha argumentat Aragonès. Segons el vicepresident en funcions de president, però cal seguir amb la prudència i estar pendents de les dades epidemiològues “i anar avançant de manera progressiva en la desescalada”, ha expressat. 

Per la seva banda, Budó ha assenyalat que les dades epidemiològiques i l’estat de la vacunació dels col·lectius més vulnerables, permeten pensar que no és necessari continuar aplicant aquestes mesures, posant fi a les limitacions encara vigents. Per tant, la consellera ha recordat que a partir del 9 de maig (a les 23:59 hores de dissabte decaurà l'estat d'alarma) caldrà seguir amb les mesures de prevenció: “distància, mans, mascaretes”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article