El Govern destinarà 16,5 milions d’euros en dos anys a contractar joves en pràctiques

El programa permetrà l’entrada al mercat laboral de 1.500 persones amb contractes de sis mesos en ajuntaments o entitats


El Govern destinarà 16,5 milions d'euros els pròxims dos anys per contractar joves en pràctiques en el marc del Programa de Garantia Juvenil. El fons ha de permetre l'entrada al món laboral d'uns 1.500 joves i ajudar-los a millorar la seva ocupabilitat de cara a incorporar-se en aquest mercat de manera estable i duradora.

Els contractes tindran una durada de sis mesos a jornada completa per treballar en ajuntaments, consells comarcals i entitats sense afany de lucre. Per beneficiar-se d'aquesta ajuda, els joves han d'estar inscrits a la Garantia Juvenil i al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d'ocupació.

Així mateix, han de tenir títol universitari, formació professional de grau mitjà o superior o qualsevol altre títol oficial reconegut com a equivalent. També se'n poden beneficiar les persones que disposin d'un certificat de professionalitat que els habiliti per a l'exercici professional.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que facilita l'accés dels joves d'entre 16 i 30 anys al mercat de treball. El Programa de contractació en pràctiques, per la seva banda, està cofinançat per la Iniciativa d'Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article