La fundació Vicente Ferrer i Open Arms envien un avió amb ajuda humanitària a l’Índia

El vol sortirà aquest divendres des de Barcelona amb material sanitari per combatre els efectes de la Covid-19


Aquest divendres vinent sortirà de l’aeroport de Barcelona un Boeing 787 amb destí a Bangalore (Índia) amb material per combatre la crisi sanitària i humanitària que pateix l’Índia en la seva segona onada de contagis de Covid-19.

Aquest vol humanitari és una iniciativa solidària liderada per Open Arms i la fundació Vicente Ferrer (FVF), en una aliança amb Solidaire. L’objectiu és donar suport als hospitals de la fundació i a altres centres sanitaris del país, en coordinació amb el govern indi, que la setmana passada va fer una crida d'emergència. Hi participa el Govern, DKV, Agents Solidaris, el Sant Joan de Déu, el Parc Taulí, Esteve Teijin, CH Robinson, Trans Junior i la comunitat Índia a Madrid.

L’operació d’enviament de material d’aquest divendres és la primera de les previstes per a les pròximes setmanes i també la primera d’intervenció ràpida en aquesta emergència a l’Índia que es realitza des de l’Estat espanyol.

L’acció dona resposta immediata aportant recursos sanitaris que ajuden a pal·liar com més aviat millor la severa crisi sanitària que afronta el país davant la falta de reserves d’oxigen, per l’augment de casos greus de Covid-19 dels últims dies i les dificultats per aconseguir els subministraments.

Així, l’avió transportarà concentradors d’oxigen, cilindres d’oxigen buits, pulsioxímetres de dit, màscares ECPAP i dispositius CPAP. L’enviament es completarà amb respiradors, mascaretes i equips de protecció (EPI).

Segons el Ministeri de Sanitat indi, el país ha registrat, en 24 hores, prop de 400.000 nous casos i 3.449 morts. D’aquests nous casos, 18.972 s’han registrat a l’estat d’Andhra Pradesh, en el que treballa y actua la Fundació Vicente Ferrer, qui gestiona a Anantapur (sud de l’Índia) l’Hospital de Bathalapalli, amb 245 llits que actualment estan destinats exclusivament a pacients amb Covid-19. En aquest
centre s’ha passat d’un consum d’oxigen d’un dipòsit cada quinze dies a un cada dos dies.

Asensio Rodríguez, director general de la Fundació Vicente Ferrer a Espanya, assegura que l’entitat “està concentrant els seus esforços en atendre als pacients amb símptomes més greus”. “Aquest primer enviament de material per garantir els subministraments d’oxigen és ara vital”, ha assegurat.

Per a Òscar Camps, fundador i director d’Open Arms, “tant de bo que aquesta iniciativa promoguda per la societat civil impulsi la resposta coordinada d’altres instàncies i organitzacions que posin a l’abast recursos per reforçar la capacitat de resposta davant l’emergència sanitària a les zones més afectades pels nous brots”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article