Dincat denuncia el “baix” volum de vacunació entre les persones amb discapacitat intel·lectual 

Demana accelerar el procés i insisteix en la importància de “prioritzar” els familiars i professionals que en tenen cura


Dincat ha denunciat aquest dijous que el volum de persones amb discapacitat intel·lectual vacunades és “baix” i ha demanat al Govern que acceleri el procés. L’organització sosté que es tracta d'un col·lectiu que s'ha de “prioritzar”, ja que en molts casos aquestes persones tenen associades altres patologies que els fan “més vulnerables” si contrauen la Covid-19.

D’altra banda, Dincat també demana que es tinguin en compte totes aquelles persones que participen en la seva cura i suports, tant cuidadors professionals i suports laborals, com familiars que formin part del seu grup de convivència.

Tot i fer una valoració positiva de la campanya de vacunació, que contemplava les persones amb discapacitat intel·lectual com a col·lectiu prioritari, Dincat creu que el percentatge de persones que han rebut la vacuna no és suficient. “Si bé és cert que el ritme ha millorat en les darreres setmanes, i en residències i llars residencials està molt avançat, encara hi ha milers de persones amb grau de discapacitat reconegut que encara no han estat citades per rebre la primera dosi”, ha lamentat l'entitat.

D'aquesta forma, el director de Dincat, Carles Campuzano, ha assegurat que genera “molt neguit i preocupació” al sector i que, malgrat que són “plenament conscients de la complexitat de l'estratègia de vacunació”, cal un compromís “ferm” amb el col·lectiu. Campuzano ha afegit que ja han traslladat les seves demandes a l'administració pública, confinant en què l'arribada “de noves dosis” permeti accelerar el procés.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article