Els sindicats, en contra del procés d’externalització dels serveis d’esterilització de diversos hospitals públics

Denuncien que la proposta fomenta “l’opacitat absoluta” i deteriora “les condicions” dels treballadors


Diversos sindicats s’han posicionat en contra del procés d’externalització dels serveis d’esterilització de quatre hospitals públics catalans, com és el cas de l'Hospital Clínic, l'Hospital del Mar, l'Hospital Sant Pau i el Parc Taulí.

CCOO assegura haver rebut diverses informacions referents a l'inici d'aquest procés, el qual atribueix a “decisions polítiques” preses des de la Generalitat. En aquest sentit, el sindicat creu que la decisió “enfortiria” un model de privatitzacions de serveis a la sanitat pública catalana, fomentant “l'opacitat absoluta” i deteriorant “les condicions” dels treballadors. “Cal recordar que fórmules similars han provocat alguns escàndols, com ara el cas de la Fundació Sanitària IAT”, ha reblat.

Així, el sindicat creu que aquest servei ha de continuar mantenint-se “100% públic” i, en el cas de voler crear noves eines de gestió i coordinació sanitàries, s'ha de contractar directament “nous empleats públics”. “No volem tornar a èpoques passades on un dels objectius del Govern de la Generalitat era privatitzar el model de sanitat pública, el que cal és internalitzar serveis”, afegeix.

De la seva banda, UGT també s’ha posicionat en contra. El sindicat diu que és “preocupant” que l’externalització o privatització sigui “freqüentment promoguda pels polítics o gestors”. “En nom d’una falsa i no demostrada eficiència, desconfien dels professionals de la sanitat pública i es llancen en braços d’interessos espuris, sense reconèixer el seu propi fracàs en la gestió”, reblen. Des de UGT assenyalen que el servei d’esterilització aniria a parar a una societat mercantil pública anomenada Coordinació Logística Sanitària, AIE (CSL), adscrita al Departament de Salut. 

D’altra banda, el sindicat IAC Catac-Cts PSMar, integrat en la IAC, també ha denunciat l’externalització, recordant que aquesta “consolida un model de privatitzacions de serveis de la sanitat pública catalana”. “No podem permetre aquesta nova parasitació de la privada xuclant recursos a la pública”, han clamat en un comunicat. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article