‘Vacances en família’ obre les inscripcions amb 32.000 places per a més de 6.000 famílies

El programa ofereix estades a 33 albergs públics de Catalunya en caps de setmana i festius


L'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha obert les preinscripcions del programa social ‘Vacances en família’ amb 31.973 places, de les quals es podrien beneficiar unes 6.200 famílies. 

És la dissetena edició del programa i ofereix estades a 33 albergs públics de Catalunya en caps de setmana i festius. Poden participar-hi totes les famílies catalanes amb fills menors d'edat i les preinscripcions es tancaran el 25 de maig. Aquest any el programa tindrà una convocatòria fins el desembre del 2021 i incorpora dos nous espais: l'Alberg Els Josepets, a Les Cases d'Alcanar (Monstià), a pocs minuts de la platja i el port pesquer, i l'Alberg Municipal de Tivissa (Ribera d'Ebre), a l'entorn del Parc Natural del Delta de l'Ebre i del Parc Natural d'Els Ports.

L'objectiu del programa ‘Vacances en família’ és potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, així com afavorir la convivència dels membres de la família amb les altres que hi participen. Poden participar-hi totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys), les quals podran gaudir dels preus socials del programa.

Les famílies interessades poden preinscriure's fins al 25 de maig a les 12 h; dos dies després, el 27 de maig, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s'adjudicaran les places definitives.

El preu general de ‘Vacances en família’ és de 31 euros per persona i nit, aplicable a tots els torns de caps de setmana, mentre que a l'estiu i als ponts s'aplicarà una tarifa especial de 33 euros. Pel que fa als infants menors de 3 anys, mantenen l'estada gratuïta; els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys, un 25%.

Per a les famílies monoparentals o nombroses, el programa ofereix un 10% de descompte. En la passada edició, se'n van beneficiar 389 famílies monoparentals i 444 de nombroses. També tenen el preu reduït les famílies amb infants a càrrec que tenen dependència o discapacitat, així com les acollidores.

D’altra banda, per promoure la participació de les persones grans, els avis que acudeixen amb les seves famílies tenen la tarifa bonificada amb el cost de les nits gratuït i només han d'assumir el de l'esmorzar i els àpats.

El programa també contempla que les famílies puguin portar-se les seves mascotes a les estades. En aquesta edició, hi haurà disponibles un total de 777 habitacions per a famílies que vagin amb gossos als 16 albergs gestionats per l'Agència Catalana de la Joventut.

Aquesta iniciativa té el suport de la Direcció General de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i es desenvolupa principalment a la Xarxa Jove d'Albergs de Catalunya (Xanascat), en diferents èpoques de l'any. Des de la posada en marxa el 2005, un total de 327.071 persones de 86.152 famílies han gaudit del programa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article