Activistes de l’habitatge són aturats amb gas pebre a una seu de serveis socials del Raval

Els manifestants han intentat entrar a l’oficina per trobar solucions davants dels últims desnonaments als barris del Raval i Poble-sec


Una mobilització convocada pel Sindicat de Barri del Poble-sec amb el suport del Sindicat d'Habitatge del Raval ha acabat aquest dijous amb escenes de tensió quan els manifestants volien entrar a l'oficina de serveis socials del Raval, a la plaça del Padró. El vigilant de seguretat els ha aturat amb gas pebre, afectant cinc persones, segons membres del sindicat. 

En total eren una cinquantena de persones que protestaven pels últims desnonaments que s'han produït al barri. En l'últim d'ells hi va haver càrregues policials i cinc persones van ser detingudes per desordres i atemptat contra agents de l'autoritat. Els activistes reclamen un habitatge digne per a les famílies desnonades.

La manifestació ha començat a la plaça del Molino i ha acabat al Centre de Serveis Socials del Raval, a la plaça del Padró. A l'entrada del centre s'han viscut moments de tensió quan els manifestants han volgut accedir a l'interior i el guàrdia de seguretat del centre els ha respost amb gas pebre. Xoan Vàzquez, un portaveu del sindicat, ha dit que no ha entès aquesta reacció, ja que els activistes van habitualment als centres de serveis socials. “Diuen que no hi ha desnonaments, però el que realment hi ha és una repressió constant contra el moviment popular per l'habitatge”, ha afegit.

Des del Sindicat de Barri del Poble-sec demanen que s'acabin tots els desnonaments i que “s'aturi la violència policial totalment desmesurada”. “Els barris no podem més”, diuen.

Des del consistori, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez, ha criticat que els activistes hagin volgut assenyalar la feina de les treballadores socials en aquesta qüestió, i ha remarcat que l'Ajuntament “ha fet i està fent grans esforços en la garantia del dret de l'habitatge” tot i que les competències són de la Generalitat.

“Compartim els objectius dels moviments socials, però les demandes legítimes s'han adreçar als responsables, i no ens hem d'equivocar assenyalant les treballadores socials”, ha indicat Pérez.

La tinenta ha assegurat que a l'ajuntament l'indigna “profundament” que veïns en condicions de vulnerabilitat “siguin expulsats” i també les “actuacions desproporcionades per executar aquests desnonaments”. Però ha insistit que les treballadors socials no en són responsables i cal agrair la seva feina.

“No podem acceptar l'assenyalament de les treballadores socials com a responsables d'una crisi social en la qual no tenim competències”, ha reiterat posant el focus en la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article