El discurs d’odi a les xarxes contra els joves migrats sols va pujar un 12,3% entre el març i l’abril

El Ministeri d’Inclusió va denunciar 455 continguts, dels quals les plataformes en van retirar el 78,9%


El discurs d'odi a les xarxes contra els joves migrats sols va pujar un 12,3% entre el març i l'abril d'aquest any en relació als dos mesos anteriors, segons l'Observatori Espanyol de Racisme i Xenofòbia que impulsa el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

L'organisme fa monitoritzacions diàries del fenomen en períodes bimensuals, com a continuació d'una iniciativa sorgida durant la pandèmia que tenia per objectiu valorar el discurs d'odi aleshores contra la població asiàtica. S'ha analitzat plataformes com YouTube, Twitter, Faceboolk, Instagram o Tik Tok. En dos mesos l'observatori ha comunicat a aquestes empreses 455 continguts de discurs d'odi, un 12,3% més que entre el gener i el febrer.

Segons informa el Ministeri, 246 dels continguts denunciats, el 54,1% del total, van ser retirats en un principi. 113 més es van eliminar després que l'observatori utilitzés la figura del ‘trusted flagger’ o comunicant fiable, recollida pel protocol per combatre el discurs d'odi il·legal en línia. Aquesta figura es va servir una setmana després que es registri la denúncia com a usuari, sempre i quan els continguts no s'hagin eliminat.

Així doncs, en total, les plataformes van accedir a eliminar 359 dels 455 continguts denunciats, el 78,9% del total.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article