La FANOC demana que es governi pensant en les famílies perquè són el “gran motor” econòmic i social del país

Critiquen que els ajuts s’estan gestionant sense tenir en compte de forma justa la composició familiar


L'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) ha reclamat que es governi pensant en les famílies perquè són el “gran motor” econòmic i social del país. L'organització ha recordat la importància del capital humà que aporten les famílies nombroses, unes 140.000 a Catalunya, coincidint amb el Dia Internacional de la Família.

La FANOC ha afirmat que són clau davant del repte demogràfic i per reactivar l'economia a través del consum. D'altra banda, ha lamentat que totes les ajudes s'estan gestionant sense tenir en compte d'una forma justa la composició familiar i ha demanat al Govern, i als diferents governs autonòmics i municipals, que “deixin de donar l'esquena a aquest col·lectiu i li reconeguin el valor social que li correspon”.

L'organització ha demanat al govern espanyol, als autonòmics i als ajuntaments que no castiguin les famílies amb fills, que reconeguin el valor que tenen i les situï en l'eix de totes les polítiques. La FANOC s'ha unit així a la Federació Espanyola de Famílies Nombroses en les seves crítiques per la darrers mesures del govern espanyol perquè consideren que no només no situen les famílies en el centre de les polítiques socials i econòmiques, sinó que “perjudiquen els que més suport haurien de rebre”. Entre aquestes, han destacat el nou complement per maternitat en les pensions o la possible supressió de la deducció fiscal per la declaració conjunta en l'IRPF.

Sobre aquesta darrera possibilitat, han alertat que afecta de ple a les famílies amb fills on un dels dos ha deixat de treballar per dedicar-se a la seva cura. Però també a les que un dels dos progenitors opta per la jornada reduïda, han afegit. Segons l'estudi fet per la FEFN el 2019, abans de pandèmia en la gran majoria de famílies nombroses treballaven fora de casa el pare i la mare (85% dels pares i 65,9% de les mares), encara que en molts casos, un dels dos ho feia amb jornada reduïda.

La FANOC i les associacions de famílies nombroses en conjunt han reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la Generalitat i als alcaldes “major sensibilitat” en la seva gestió. Els hi han recordat la càrrega física i emocional que han suportat les famílies nombroses en el darrer any, “un dels col·lectius més vulnerables i més castigats per la crisi”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article