6.000 persones travessen la frontera entre el Marroc i Ceuta en un dia, uns 1.500 joves migrants sols

Marlaska també ha explicat que unes 300 persones han intentat saltar la tanca de Melilla i una vuitantena ha aconseguit creuar


6.000 persones van travessar dilluns la frontera entre el Marroc i Ceuta, uns 1.500 menors d'edat. És la xifra que ha confirmat aquest dimarts al matí en una entrevista a TVE el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha destacat que és un nombre "molt important" i que es tracta sobretot de ciutadans marroquins. Marlaska ha dit que l'Estat espanyol ja ha obligat 2.700 persones a retornar al Marroc i que "continuarà amb les devolucions". El titular d'Interior també ha dit que hi ha més persones esperant per intentar passar la frontera i arribar a Espanya i que al llarg d'aquest dimarts arribaran 200 efectius policials per "completar" la plantilla que hi ha a Ceuta.

Fonts de La Moncloa han comunicat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, farà una declaració institucional sobre la qüestió aquest dimarts després del Consell de Ministres després de cancel·lar el viatge que tenia previst a París per participar en una cimera. En una piulada a Twitter, Sánchez ha dit que la seva "prioritat és tornar la normalitat a Ceuta".

Les mateixes fonts traslladen que l'executiu dona "suport absolut" als ciutadans de Ceuta "per vetllar per la seva seguretat i garantir l'ordre públic". "Actuem ja per restablir la normalitat amb la màxima celeritat possible", afirmen. A Twitter, Sánchez ha remarcat que ho faran amb la "màxima fermesa".

A la ciutat autònoma hi ha uns 1.100 efectius de les forces de seguretat als quals se sumaran 150 agents de la Policia Nacional i 50 de la Guàrdia Civil. També ha dit que l'Exèrcit fan patrulles conjuntes amb l'Exèrcit. Marlaska ha remarcat que es tracta d'entrades "il·legals" a Espanya i ha remarcat que hi ha una "crisis migratòria extraordinària a Ceuta".

"Estem treballant per revertir la situació actual" i prendrem les "mesures necessàries i precises", ha afirmat. Marlaska ha dit que "fruit de la col·laboració" amb les autoritats marroquines s'estan "materialitzant les devolucions". Marlaska també ha explicat que unes 300 persones han tractat de saltar la tanca de Melilla i una vuitantena va aconseguir creuar. Preguntat per si el fet que Espanya hagi acollit el líder del Front Polisario, Brahim Gali, té relació amb aquests fets, Marlaska ha evitat relacionar-ho.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article