La Taula del Tercer Sector exigeix al futur Govern “estabilitat i cohesió” per engegar un rescat “immediat”

El COCARMI celebra l’acord entre ERC i Junts, però reclama la creació d’un Comissionat de la Discapacitat


La Taula del Tercer Sector Social ha reclamat al futur Govern que “premi l'accelerador” i posi en marxa el rescat social “immediatament”, tal com recollíem al ‘Social.cat’ en un article d’opinió. L'organització s'ha mostrat satisfeta amb l'anunci de formació d'un govern per part d'ERC i JxCat, però li ha reclamat que sigui “fort, estable i cohesionat”. L’organització ha lamentat que la "inestabilitat política" dels darrers anys ha passat factura a la població vulnerable amb unes polítiques socials “que no han funcionat”. 

La federació ha afegit que les polítiques socials han estat fins ara poc concretes i poc clares davant d'una situació d'"extrema gravetat social". Aquest rescat social passa per assegurar el treball decent, l'habitatge assequible i la garantia d'uns ingressos mínims, segons l’entitat.

Per això, ha instat a que Govern i govern espanyol es coordinin “correctament” perquè l'ingrés mínim vital i la renda garantida de ciutadania arribin a qui més ho necessita. Així com que posin en marxa noves polítiques que tornin a incorporar al mercat laboral col·lectius en risc d'exclusió com dones, joves, majors de 45 anys o persones amb discapacitats, entre d'altres.

A més, ha reclamat un augment del parc d'habitatge públic per poder accedir a una llar assequible i accessible. D'altra banda, la Taula del Tercer Sector ha demanat complir amb el compromís d'impulsar una Llei del Tercer Sector Social.

Formar govern, “imprescindible”

Al seu torn, el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets del col·lectiu de la discapacitat a Catalunya, ha celebrat també l’acord entre les dues formacions, perquè era “imprescindible” que es constituís un nou Govern. 

Antonio Guillén, president de COCARMI, ha asseganyat que, amb la Covid-19, “s'han aprofundit i cronificat les situacions de desigualtat i discriminació” entre les persones amb discapacitat, com són l'augment de les barreres per accedir al mercat laboral i a prestacions socials. “Cal estabilitat en les polítiques d'inclusió social i, per això, necessitem un nou Govern al més aviat possible que desencalli les qüestions que estan pendents”, ha reclamat.

Per això, el COCARMI demana la creació d'un Comissionat de la discapacitat per garantir la coordinació de les actuacions que afectin directament al col·lectiu. “La creació d'aquesta nova figura ha de servir per dotar de la veritable transversalitat que requereixen les polítiques dirigides a les persones amb discapacitat, alhora de ser la garant de l'impuls del Pacte nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat que vam iniciar en l'anterior legislatura”, ha destacat Guillén.

Així mateix, l’ens reclama al nou Govern que l’agenda política dels propers quatre anys incorpori les necessitats de les persones amb discapacitat i ho faci amb una agenda política clarament compromesa amb la discapacitat, on siguin centrals elements com l'accessibilitat, la vida independent, la igualtat davant la llei, l'accés al mercat laboral i el dret a l'escola inclusiva, entre d'altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article