Estudiants i rectors posposen la signatura del Compromís contra la Crisi Educativa, però seguiran negociant

El sindicat SEPC lamenta que s’hagi intentat tirar endavant un document “ambigu sense mesures fiscalitzadores”


Estudiants i rectors han posposat la signatura del Compromís contra la crisi educativa i s'han emplaçat a seguir negociant els pròxims dies. Es tracta del document impulsat pel col·lectiu universitari on es demana l'equiparació de preus de màsters i graus i graus entre sí, la remuneració obligatòria de les pràctiques, així com el suport per a l'absolució de tots els encausats per defensar la universitat pública, entre d'altres. El sindicat SEPC ha lamentat aquest dimarts que en la reunió d'ahir –aparentment la darrera – s'hagi intentat tirar endavant un document "ambigu" sense "mesures fiscalitzadores". La seva portaveu, Anna Clua, ho considera un "pas enrere" i sosté que el compromís amb els estudiants "no ha estat una prioritat".

Segons el sindicat, en la reunió d'aquest dilluns s'havia de signar el document definitiu, tot i això les dues parts no es van entendre. Segons el SEPC, els rectors no volien donar per bona la seva versió. Així, sostenen que sí que estan d'acord en el cinc punts que demanen i en la visió de com ha de ser el model educatiu, però, per contra, volen tirar endavant un redactat "ambigu" i "relaxat". "Estem a l'espera de rebre la seva proposta i tornar a reunir-nos un cop més", ha detallat Clua.

De fet, atribueix aquesta "marxa enrere" a una comunicació que no ha estat "prou fluida" o bé al fet que s'han adonat que no es tracta només d'un compromís "de cara a la galeria", sinó que requereix "un volum de feina". En aquest sentit, subratlla que cal aprovar les mesures com més aviat millor, ja que algunes es podrien aplicar ja de cara al pròxim curs. "Entenem que endarrerir les reunions els juga a favor per no començar a treballar abans", ha lamentat.

La portaveu de la Coordinadora d'Assemblees Interuniversitària (CAI), Berta Navarrete, ha insistit que fa falta més "concreció" i que els canvis que s'implementin han de ser "reals". "Ens hem trobat que en la darrera reunió han canviat de discurs, pensàvem que aquest dilluns ja tindríem un consens", ha apuntat.

Preocupació pel futur de les universitats

Preguntades per l'acord de Govern d'ERC i JxCat –que es va anunciar ahir, juntament amb el repartiment de conselleries – les portaveus s'han mostrat preocupades. Navarrete ha recordat que un cop es guanyi la complicitat dels rectors, el següent pas serà acudir a la Generalitat, així considera que amb segons quins grups polítics es poden trobar "més traves" a l'hora de negociar. "Ens preocupa l'immobilisme del sistema que hi ha hagut fins ara", ha afegit.

En la mateixa línia s'ha pronunciat Clua, que ha subratllat que ja saben quines són "les polítiques" de JxCat. Així, ha citat les retallades anteriors en l'àmbit universitari, i per això ha reiterat que serà important veure qui serà l'encarregat de gestionar les conselleries que els afecten directament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article