Les lleidatanes podran avortar quirúrgicament a la demarcació abans de l’estiu

Salut signa un acord amb una clínica i espera que aviat es pugui accedir a aquest servei també al Pirineu


Les lleidatanes podran avortar quirúrgicament al territori entre la setmana 9 i la 14 d'embaràs, després que el Departament de Salut hagi signat un acord amb la clínica Mi NovAliança, de Lleida. Serà però l'únic centre de la demarcació que oferirà aquest servei i s'espera que comenci a fer-ho abans de l'estiu perquè encara falta algun tràmit administratiu.

Al Pirineu, però, només s'ha aconseguit que a l'Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, i a l'Hospital de Cerdanya es practiquin des d'aquest any avortaments farmacològics en els primers dos mesos de gestació. Ara es demana que també es pugui interrompre l'embaràs quirúrgicament a partir de les 9 setmanes en algun centre del Pirineu per no haver-se de desplaçar fins a Lleida ciutat.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que la possibilitat de practicar interrupcions voluntàries de l'embaràs (IVE) a Lleida és una “bona notícia” ja que, fins ara, les lleidatanes s'havien de desplaçar a altres territoris catalans per fer-ho perquè els professionals de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida són objectors de consciència. Tot i això, Vergés reconeix que és “un primer pas” ja que al Pirineu, de moment i des d'aquest any, només es pot accedir a l'avortament farmacològic.

Vergés ha destacat que des de Salut sempre han defensat el dret d'avortar voluntàriament perquè ho marca la llei i per “poder-lo garantir amb la màxima equitat territorial”. El següent pas serà que es pugui accedir a la IVE quirúrgica al Pirineu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article