Més flexibilitat per conciliar família i treball

El reclam de les famílies a una jornada feta a Barcelona


El passat 17 de juny va tenir lloc a Barcelona la segona jornada de treball de la Xarxa de Suport a Famílies Cuidadores. La unanimitat entre totes les famílies respecte la necessitat que la societat entengui que és imprescindible que les famílies que tenen algun membre en situació de dependència, sigui quina sigui, va ser la conclusió més clara i contundent. També es va reclamar la responsabilitat social de les empreses i organitzacions i els canvis legislatius.

Les famílies i les entitats van demanar que hi hàgi una negociació col·lectiva entre empresaris i treballadors perquè la necessitat de les famílies cuidadores es tingui present com un dret social i laboral. Ricard Gomà, de l'Ajuntament de Barcelona, els va mostrar el suport i va emplaçar a tots els agents a dur a terme propostes i a engegar la negociació.

Ester Busquetrs, investigadora i professora universitària especialitzada en família, va posar sobre la taula arguments teòrics per defensar la cobertura d'aquesta necessitat i el seu reconeixament com un dret. Busquets que va donar algunes dades va assegurar que el 76% dels espanyols consideren la seva família com allò més important de la seva vida. Busquets va afirmar que els familiars tenen una tendència natural a cuidar. Per aquest motiu, quan una família veu troncada la voluntat i la necessitat de cuidar un dels membres de la seva família pot provocar una situació de pressió familiar, vulnerabilitat i problemes psicològics.

Una xarxa formada per l'ajuntament i entitats socials

La Xarxa de Suport a Famílies Cuidadores està formada per l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona i per vuit entitats socials dedicades a l’ajuda a les persones cuidadores: Alzheimer Catalunya, Associació Catalana de Traumàtics Cranioencefàlics i Dany Celebral, Associació Catalana per al Parkinson, Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona, Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, Fundació Privada Jubert Figueras, Fundació Uszheimer, Oncolliga Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica)

Informació Completa: Segona trobada Xarxa de Suport a Famílies Cuidadores.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article