La ciutadania elegeix per àmplia majoria a David Bondia com a Síndic de Greuges de Barcelona

L’advocat obté 1.414 vots en l’elecció popular, que haurien de validar els partits, i té el suport d’entitats com Irídia, Xnet o l’aFFaC


Aquest cop sí, David Bondia ha estat elegit per la ciutadania per presidir la Sindicatura de Greuges de Barcelona. L’advocat, que és president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, expert en dret internacional públic per la Universitat de Barcelona i membre actiu de diverses associacions i moviments socials en defensa dels drets humans, la pau i la justícia global, s’ha imposat per àmplia majoria, amb 1.414 vots, a la resta de candidatures.

La candidatura de Bondia, que compta amb el suport de 43 entitats i plataformes ciutadanes, algunes de gran rellevància a Barcelona, com ara Irídia, Xnet, l’aFFaC o Tras La Manta, entre altres, ha estat refrendada per la ciutadania de Barcelona i aquest dijous s’ha anunciat el resultat de l’elecció, on ja no repetia l’actual síndica, Maria Assumpció Vilà, que ostenta el càrrec des del 2010, i on s’hi presentaven altres candidats, com Ramon Nicolau, Jordi Giró, Zaida Muixí, Isabel Alonso, Ricard de la Rosa, Rosa Cañadell i Rafel López. 

Tancat el període de consultes en què es podien proposar les persones que per trajectòria i coneixement es consideressin adients per al càrrec, el procés d’elecció popular s’ha dut a terme entre el 19 d'abril i el 19 de maig, període en el qual la ciutadania i les entitats han pogut donar suport a alguna de les candidatures. El procés d’elecció, però, culminarà al ple de juliol amb la votació final dels partits polítics, que haurien de validar la decisió presa per la ciutadania. Al juliol també expira el segon i últim mandat de Vilà.

Ramon Nicolau, exregidor del PSC al consistori, ha quedat en segona posició a força distància, amb 410 vots, i era la candidatura presentada per més entitats, una cinquantena. Compta amb experiència associativa en diferents entitats, fundacions i federacions, així com experiència de direcció i gestió en diferents administracions, i del 2006 al 2011 va ser director de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa.

Bondia era l’únic candidat que ja s’havia presentat a presidir la Sindicatura de Greuges el 2016, quan els barcelonins van legitimitar Vilà com a síndica, després de sis anys al capdavant de la institució. Aleshores, la candidatura de David Bondia va quedar per sota, frec a frec amb la candidatura de Vilà, i ambdues candidatures van obtenir la majoria de vous popular. Bondia va quedar a molt poca distància de guanyar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article