L’Oficina de la Reforma Horària impulsa una campanya de sensibilització per promoure un ús “saludable” del temps

La iniciativa insta la ciutadania a aprofitar els hàbits que ha portat la pandèmia per aconseguir horaris més eficients

L’Oficina per a la Reforma Horària ha anunciat una nova campanya de sensibilització per promoure un ús “saludable” i “corresponsable” del temps, aprofitant l’oportunitat que ha brindat la pandèmia de Covid-19. En un comunicat, l’Oficina ha explicat que la campanya, que duu per nom ‘El temps també està a les teves mans’, vol posar en valor la importància d’equilibrar els diferents usos del temps per viure millor. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que la Covid-19 representa “una oportunitat a la nostra manera d’organitzar el temps” i ha reiterat que totes les persones, institucions i organitzacions estan “empoderades per avançar cap a la reforma horària”.

En la mateixa línia, el director de l’Oficina per a la Reforma Horària, Alexis Serra, ha afirmat que “cal posar el temps com un dret de la ciutadania”. Serra també ha assenyalat que amb la pandèmia s'ha pres “major consciència” de la importància de trobar “un equilibri més just” entre la vida laboral, personal i familiar, i ha destacat que les dones "acumulen més càrrega de treball domèstic i d’atenció a les persones dependents i, per tant, d’hores respecte dels homes”.

La campanya El temps també està a les teves mans inclou la difusió en els mitjans de comunicació d’un espot audiovisual, una falca de ràdio i tres càpsules per les xarxes socials. Cada càpsula explica com, a través de les polítiques del temps, es pot viure de forma més saludable, com dones i homes poden distribuir corresponsablement el temps i gestionar-lo de forma més eficient. Els objectius estan alineats amb l’estratègia del Pla Viure Millor (Pla de Transformació cap a la Reforma Horària).

D'altra banda, la campanya s’emmarca dins de les iniciatives orientades a destacar la importància que Barcelona, i Catalunya, esdevingui la capital mundial de les polítiques del temps i de la recerca durant la celebració International Time Use Week i el 43è Congrés mundial de la IATUR, que tindrà lloc del 23 al 29 d’octubre d’enguany.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article