Càrrega policial i llançaments d’objectes i pintura en un desnonament al bloc Llavors de Barcelona

Sindicats d’Habitatge i Arran entren a la seu d’ERC i Aragonès promet encarregar un nou protocol d’actuació

Un important dispositiu policial s'ha desplegat des de primera hora d'aquest dimarts al conegut com a bloc Llavors, al número 38 del carrer Lleida de Barcelona, on està previst un desnonament aquest matí. Al lloc hi ha concentrades un centenar de persones que intenten evitar el desnonament.

Des de primera hora s'han viscut moments de tensió i s'ha produït com a mínim una càrrega per part dels agents antiavalots. Els concentrats han llençat objectes i pintura contra la línia policial. Entre els concentrats hi ha els diputats de la CUP Dolors Sabater, Carles Riera, Eulàlia Reguant i Xavier Pellicer. El desplegament policial compta amb més d'una desena de furgonetes.

Sindicats d'Habitatge i Arran entren a la seu d’ERC

Membres dels Sindicats d'Habitatge de Barcelona i Arran han entrat a la seu d'ERC a Barcelona, al carrer Calàbria, per protestar per un desnonament al Poble-sec. Els concentrats es troben a la recepció de la seu i reclamen la retirada dels antiavalots en el desnonament del carrer Lleida, al conegut com a Bloc Llavors, on hi ha un fort desplegament policial i on s'ha produït com a mínim una carrega.

Els concentrats han criticat que aquesta actuació es produeix "menys de 24 hores després que Pere Aragonès hagi pres possessió com a president de la Generalitat". El Sindicat del Barri del Poble Sec ha lamentat que en el primer dia de presidència "ja s'ha fet palès l'incompliment de l'acord de l'acord amb la CUP per part d'Aragonès".

Els concentrats han assegurat que no marxaran de la seu d'ERC fins que no es retirin els antiavalots presents al carrer Lleida. "Aquest cop de puny sobre la taula arriba després de setmanes d'una violència policial i judicial sense precedents, amb detingudes, càrregues policials desproporcionades, identificacions i intents de suïcidi per part d'algunes persones desnonades", han afirmat en un comunicat.

S'han preguntat si els republicans retiraran els antiavalots o començaran el mandat "declarant la guerra al moviment per l'habitatge". En paral·lel, els diputats de la CUP Dolors Sabater, Carles Riera, Xavier Pellicer i Eulàlia Reguant es troben concentrats davant del Blocs Llavors, en contra de l'actuació policial.

Aragonès encarregarà un nou protocol per evitar desnonaments 

D’altra banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat que un dels primers encàrrecs que farà al seu Govern serà elaborar un “nou protocol” i una “nova manera de funcionar” per evitar desnonaments fets per ordre judicial, com el d'aquest dimarts al matí al Poble-Sec.

Així ho ha anunciat en declaracions a Catalunya Ràdio, després que membres dels Sindicats d'Habitatge i Arran entressin a la seu d'ERC per protestar per aquest desnonament del carrer Lleida, al conegut com a Bloc Llavors, amb l'actuació d'Antiavalots.

Aragonès ha dit que troba “imprescindible” que l'administració de justícia “s'involucri” per evitar que la Brigada Mòbil dels Mossos (Brimo) actuï en casos com el d’aquest dimarts.

La CUP ha reclamat a Aragonès que compleixi els seus compromisos i demostri que aquesta legislatura serà “diferent”. Així s'ha expressat a través de Twitter la diputada al Parlament Laia Estrada. “No es fa més fàcil, amable i feliç la vida de la ciutadania enviant la Brimo a desnonar-la sinó garantint el dret a l'habitatge”, ha afegit fent referència a les paraules que Aragonès ha utilitzat en la presa de possessió com a president de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article