Joves de Tàrrega analitzen l’accessibilitat d’una vintena d’equipaments públics

Projecte conjunt de l’Associació Alba i l’Escola Vedruna, que elaboraran una memòria que s’entregarà a l’Ajuntament


Joves de Tàrrega estan analitzant l'accessibilitat a una vintena d'equipaments públics de la ciutat per detectar quines són les mancances que hi ha en relació a les persones amb discapacitat. En el marc d'un projecte conjunt impulsat per l'Escola Vedruna i l'Associació Alba, els joves es posen a la pell dels discapacitats fent servir una cadira de rodes i comprovant en primera persona els problemes que es troben a l'hora d'entrar a llocs com l'Ajuntament o el Teatre Ateneu. A partir d'aquí es fa una diagnosi i s'elaborarà una memòria amb totes les dades recollides que s'entregarà a l'equip de govern per tal que hi puguin posar solucions.

La professora del cicle de grau mitjà d'Atenció a la Persona de l'Escola Vedruna de Tàrrega, Glòria Pastor, ha explicat que la idea del projecte va sorgir un dia passejant amb els alumnes pels carrers de la ciutat. "Vam veure que hi havia moltes barreres a l'entorn públic" i llavors van demanar un llistat de locals públics a l'Ajuntament per tal de poder fer l'estudi.

A partir d'aquí comenta que es van "aliar" amb l'Associació Alba per tal de poder validar d'una forma "real" els indicadors que anaven detectant. Segons Pastor, és important que després de fer l'estudi hi hagi un compromís de l'Ajuntament per fer alguna cosa respecte a aquestes barreres.

Encara no han acabat d'analitzar tots els locals però ja tenen evidències amb "punts forts i febles" de cadascun dels equipaments. Per Pastor, trobar solucions és important, ja que les barreres no només afecten a les persones amb discapacitat sinó també a la gent gran o als qui porten un cotxet amb un nadó.

La regidora d'Acció Social de Tàrrega, Assumpta Pijoan, ha valorat positivament la iniciativa perquè s'està fent amb molt rigor i a més a més neix de la ciutadania. En aquest sentit, ha assegurat que "evidentment" tindran en compte la memòria que se'ls entregarà i que buscaran finançament per trobar solucions a les problemàtiques que es detectin.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article